Ez az Airbnb a mexikói dzsungelben vár, saját természeti csodával

Homonnai Gábor
Igazi luxust, felejthetetlen élményt kínál egy új Airbnb-szállás a mexikói dzsungel közepén, természetesen nem olcsón: éjszakánként átlagosan 195 dolláros áron érhetőek el a lakosztályok.

Egy varázslatos helyet mutatott be a Travel + Leisure a mexikói Yukatán-félszigeten. A Nuuku nevű rejtett Airbnb-nek privát tava van,  pontosabban egy cenote – azaz természetes módon kialakult kútszerű karsztképződménye. A dzsungelben található Nuuku, ami egy vadonatúj élményt kínál, öt magánhektáros területen fekszik, körülbelül 20 perces autóútra Puerto Morelostól, a híres Ruta de los Cenotes közelében.

Ez egy olyan hely, ahol elszakadhattok a nyüzsgő világtól, és luxus környezetben pihenhettek. Minden évszakban megváltozik a szállást körülvevő éghajlat, növény- és állatvilág. A vadon élő állatok jelenléte és a természet hangjai egész nap, sőt néha egész éjszaka érzékelhetőek.

Ez a mexikói luxus Airbnb saját cenotéval rendelkezik
A cenote. Fotó: Villa Xnuuk @Nuuku /Airbnb

Hűsítő vizek mindenhol

Összesen hat villát találhattok, amelyek exkluzív közös helyiségekben osztoznak, ilyen az úszómedence, a pezsgőfürdő és a bár. Ami a villákat illeti, két vendég számára tökéletesen kialakított, elegáns terek várják a vendégeket, köztük plüss ágyak. Nagyméretű kádakat, saját merülőmedencéket építettek a hűsöléshez. A falakon pedig a helyi művészet remekei láthatóak.

Airbnb a mexikói dzsungel közepén
Fotó: Villa Xnuuk @Nuuku /Airbnb

A parkolóhely kulcsfontosságú, hiszen nincs tömegközlekedés a villákhoz, ezért ide autóval lehet eljutni. A vendégek felár ellenében szobai masszázst vagy házon belüli szakácsot is foglalhatnak.

A lakosztályok éjszakánként átlagosan 195 dollártól elérhetőek. 

Ugyan a Nukuu viszonylag új hely, értékeléseket már olvashatunk róla az Airbnb-n. Eszerint a vendégek – érthetően – teljesen lenyűgözve távoztak. Van, aki szerint a feltöltött képek nem is adják vissza teljesen a villa hangulatát, még annál is pazarabb élményt kínál, mint amit elképzelünk.