Világ 2019. december 14.

Airbnb: világ konyhaművészei, egyesüljetek!

Balázs Világ 2019. december 14.
A szállásadó mamut piacképes ötlettel rukkolt elő. Várja azokat az étel recepteket, melyek eddig rejtve maradtak a világ szeme elől, s pont emiatt fantasztikus kilátásokkal kecsegtetnek. A lényeg a fenntarthatóság és a családi hagyomány. A 100 győztes recept tulaját jövőre olaszországi főzőkurzusra viszik, ahol több napon át lehet merítkezni a legkülönbözőbb konyhaművészeti remekekben.

Az Airbnb egészen ígéretes kampánnyal rukkolt elő a Cooking Experience projektjén belül, mely egyben egy játék: a cég keresi a száz legjobb szakácsot a világon. Ezúttal a profik otthon maradnak, a vállalat ugyanis azokat keresi, akik hajlandóak feltárni a családi konyha rejtett kincseit, évtizedek óta óvva őrzött recepteket. A nyeremény egy csodás olaszországi utazás jövő júniusban és júliusban.

Pollenzo, Olaszország
Pollenzo, Olaszország (forrás: Airbnb)

Az úti cél az ENSZ Világörökség részévé választott Pollenzo városka lesz a Pó-síkság keleti részén. A győztesek itt előkapják a receptjeiket, majd a közeli gasztrotudományi egyetemen tanító David Changgel, vagyis Momfuku séffel fognak főzőcskézni.

Ez nem szimpla közös főzés lesz a profikkal, de a szakácsok kitanítják őket tudományos módon, s amit elkészítenek, bekerül majd az Airbnb első hivatalos szakácskönyvébe, melyet 2020-ban adnak ki.

Az otthoni ízek az igaziak

A 100 győztes egymástól is tanulhat, így teljesen új konyhaművészeti irányokkal ismerkedhetnek meg az együtt töltött idő alatt. Az ötnapos képzésen speciális kurzusokon képezhetik magukat a jelenlévők, ahol a fenntartható főzés központi elv lesz. Az is biztos, hogy Chang révén szó szerint belekóstolhatnak a koreai konyha remekeibe, aki úgy indult el a pályán, hogy azokat az ételeket főzte édesanyjával, melyeket otthon is az asztalra tettek a családban. A férfi máig úgy tartja, hogy az embereket leginkább az tudja összehozni, ha az otthoni ízeket tehetik idegenek elé, akik cserébe a sajátjaikat hozzák.

Nem újdonság ez

A kezdeményezés nem újdonság az Airbnb háza táján. Az egyik szállásadó, a Róma környéki birtokát kiadó Nonna Nerina az elmúlt időszakban mintegy 150 ezer eurót hozott össze azzal, hogy az érkező vendégeknek tészta készítő kurzust tartott – természetesen olyan receptek alapján, melyekkel ősidők óta dolgoznak a családjában.

(Via)

Keresés az oldalon