Végleg betiltotta a házibulikat az Airbnb

Diósi Szilvia
Az Airbnb a világjárvány idején tiltotta meg ideiglenesen a lakásaiban tartott bulikat és rendezvényeket, most azonban véglegessé vált a partitilalom.

Az Airbnb már évek óta harcol a platformjukon meghirdetett szállásokban tartott bulik ellen. Először 2019-ben hoztak egy intézkedést, amikor a szomszédok számára indítottak egy vonalat, hogy ott bejelenthessék a hangos összejöveteleket.

A koronavírus-járvány alatt pedig ideiglenesen be is tiltották a bulikat és a rendezvényeket, mivel azt vették észre, hogy a szórakozóhelyek bezárása után megnövekedett a házibulik száma. Ez pedig nem csupán a környékben lakókat zavarta, hanem tartottak attól is, hogy a vírus terjedésében is szerepet játszik.

Az Airbnb bejelentése szerint a bulikorlátozás marad a platformon foglalható lakásokban, véglegesítették az intézkedést.

Airbnb parti
Forrás: Getty Images

Az Airbnb legújabb közleményében azt írta, az partitilalom bevezetése óta 44 százalékkal csökkent a bulikkal kapcsolatos bejelentések száma.

2021-ben mintegy 6600 vendég fiókját függesztették fel a partitilalom megsértése miatt.

Közölték ugyanakkor azt is, hogy eltörlik azt a korlátozást, amiben megszabták, hogy a járvány alatt maximum 16 fős csoportoknak adható ki egy szállás. A cég szerint számos nagyobb típusú otthon alkalmas arra, hogy kényelmesen és biztonságosan fogadjon egyszerre 16-nál több embert, így pedig a házigazdák felelősségteljesen kihasználhatják a rendelkezésükre álló teret.