Jelentősen átalakul az Airbnb

Startlap Utazás
Az online magántulajdon alapú szállásfoglalási felület pont a pandémia lecsengésére frissíti magát, akkor, amikor világszerte ugrásszerűen megnövekedett az utazási igény.

Az Airbnb szerdán jelentett be jó néhány fontos frissítést, amelyek Brian Chesky vezérigazgató szerint a cég legnagyobb változtatásai az elmúlt egy évtizedben – írja a Spabook.net

Jönnek az újabb vendégvédelmi intézkedések, megújul a keresés módja, ahogyan a lakások közötti megosztás lehetősége is. Mindezek e héten szerdától már élnek az Egyesül Államokban, világszerte pedig a héten kezdték meg a bevezetésüket, ügyelve arra, hogy globálisan még a nyári utazási főszezon előtt elérhetővé váljanak.

A kategóriák kerültek a fókuszba, újabb célpontok felé terelve az utazókat

Az újdonságok között feltűnik az Airbnb-kategóriák köré épülő dizájn, amelyre támaszkodva egyszerűen fedezhetjük fel az Airbnb kínálatát, és olyan szállásokra is lelhetünk, amelyekre eszünkbe sem jutott volna rákeresni.

Fotó: Thiago Prudencio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

“Az Airbnb kategóriái aszerint szervezik az otthonokat, hogy mi teszi őket egyedivé, ami segít az embereknek felfedezni olyan helyeket, amelyeket egyébként nem találtak volna meg” – áll a cég közleményében.

Úgy vélik, ez segít enyhíteni a tömeges turizmuson, lévén akár új helyekre is képes terelni az utazások irányát a népszerű úti célokon túl. 

AirCover foglalási védelem: ingyenes biztosítás az Airbnb-től most már az utasoknak is

Míg korábban csak a házigazdák számára volt ez a lehetőség elérhető, addig most már a turistáknak is minden foglaláshoz jár, ráadásul ingyen.

Így ha a házigazda a bejelentkezéstől számított 30 napon belül lemondja a foglalást, a vállalat ígéretet tesz arra, hogy talál egy hasonló vagy jobb otthont. Ha ez mégsem jönne össze, akkor visszatéríti az ügyfélnek a pénzét.

Jön a bejelentkezési garancia is, így ha az ügyfél nem tud bejelentkezni az adott helyre, és ezt a problémát a házigazda nem tudja megoldani, akkor az Airbnb szintén talál egy hasonló vagy jobb otthont az eredeti tartózkodás időtartamára, vagy visszatérítést nyújt.

A felhasználóknak 3 napjuk lesz arra is, hogy jelezzék, ha a szállás bármely szolgáltatása nem a meghirdetetteknek megfelelően működik.

Az Airbnb 16 nyelven, a nap 24 órájában elérhető biztonsági vonalat is létrehoz az ügyfelek számára.

Split stays: kombinált foglalás

A kombinált foglalás funkcióval az Airbnb mostantól lehetővé teszi, hogy az emberek 2 otthon között osszák meg utazásaikat.

Ez a lehetőség automatikusan feltűnik majd a keresési eredményekben, jelezve, hogy egy hosszabb utazás során két szálláson is maradhatnak.

Mindezt a felület egy kombinált foglalási térképen meg is mutatja, összekötve a két házat: így látható lesz a köztük lévő távolságot, illetve a tartózkodás sorrendje.