A Budapest Airport létszámbővítéssel készül a forgalom növekedésére

Startlap Utazás
A Budapest Airport (BA) megkezdte a munkaerő toborzását, hogy a mérsékelt utasforgalom visszatérése mellett megfelelő számú munkatárssal biztosítsa a repülőtér biztonságos működését.

A reptér tájékoztatás szerint nyitott pozíciókba az elmúlt időszakban 114 munkavállaló érkezett, közülük 75 visszatérő, akik tavaly a járvány miatti létszámleépítés során távoztak.

A toborzás jelenleg is folyamatban van, a közvetkező időszakban még több mint 70 dolgozó érkezik a BUD csoporthoz. A jelenlegi forgalmi előrejelzése alapján a társaság rövid távon összesen körülbelül 170 ember felvételét tervezi.

A dolgozók elsősorban azokba a pozíciókba érkeznek, amelyek az utasforgalom kezelése és a repülőtér biztonságos működése szempontjából elengedhetetlenek – ismerteti a Budapest Airport.

Budapest Ferenc Liszt Nemzetközi Repülőtér / Fotó: Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A legtöbben védelmi ellenőr pozícióba, valamint a terminál üzemeltetési és információs csapatokhoz csatlakoztak. Több szakembert vettek fel az informatikai területre, és tekintettel arra, hogy a járványügyi intézkedéseket a Budapest Airport a jövőben is intenzíven fenntartja, bővült a Kényszerhelyzeti Készültség fertőtlenítést végző csapata.

(MTI)