Világ 2019. szeptember 07.

3 csodaszép őszi kirándulóhely Ausztriában

Laura Világ 2019. szeptember 07.
Ha az országhatáron túl eresztenéd ki a gőzt a hétvégén, ha imádsz az őszi természetben sétálni, akkor ezeket a helyeket ajánljuk.

Szerencsére csodaszép helyen élünk, így az őszi kirándulásaidat nagyon élvezheted belföldön is. De ha az időd és energiaforrásaid megengedik, ruccanj át egy kicsit a nyugati határon, az osztrák sógorokhoz, mert gyönyörű látnivalókkal várnak!

Mutatunk ezek közül hármat: nyugaton, középen, és keletebbre.

Nyugat-Ausztria: Tirol

Kép: Pixabay

 

Talán a nyugati rész, Tirol az, ami a legelsők közt eszébe jut mindenkinek, ha szép osztrák kirándulóhelyekre kell tippelni. A lehető legmegnyugtatóbb környezet, álomba illő látványvilággal: végtelen rétek zöld fűvel, lélegzetelállító hegyek, csillogó vizű patakok és tavak, na és persze az utánozhatatlan hangulatú, időben visszarepítős falvacskák. A városok szintén gyönyörűek: Innsbruck, a történelmi emlékhely nyüzsgő, csodaszép templommal és más épületekkel, meg persze számtalan üzlettel, étteremmel, kiállítással váró hely.

Viszont aki mindenképp a természet nyugalmára vágyik, annak ajánljuk például a könnyű, lazító, gyerekekkel is megtehető sétát Dorfertalban.

A szurdok és a völgy, amin keresztül sétálsz, szarvasmarhákkal teli legelőkön, folyó és vízesések mentén, kunyhók mellett visz. A Dorfersee, a kristálytiszta vizű, türkizkék tó pedig minden szögből páratlan látvány.

 

Tiroli szálláshelyek

Hirdetés

 

Közép-Ausztria: Kalkalpen Nemzeti Park

Kép: iStock

 

Inkább fákkal szegélyezett területre vágysz? Akkor az ország középső részén, Ennstal völgyében lévő Kalkalpen Nemzeti Park a te helyed, Ausztria legnagyobb összefüggő erdős területével. Lucfenyők, jegenyefenyők és bükkfák sokasága magasodik föléd, madárhangok, harkályok kopácsolása kísérik utadat, majd egy-egy hangos, zúgó vízeséshez, vagy épp csordogáló patakhoz érsz. 

Több helyen felvonók és hegyi liftek visznek még magasabbra, hogy teljes értékűen élvezhesd az eléd táruló panorámát.

Túraútvonalból rengeteg van (több mint 1600 kilométernyi) a könnyű, kezdő sétától a profi, jó kondíciót megkívánó hegymászásig (a csúcsmagasság 1500 méter). Ezen az oldalon beállíthatod, hogy mik a preferenciáid, s aszerint szűrheted a találatokat. Térképen, a megállóhelyek pontos megjelölésével írja le neked a webhely a túraútvonalak pontos részleteit.

Na és a gyönyörű tavak, meg a hangulatos hegyi kunyhók…!

Szállástipp:

Kalkalpeni szálláshelyek

Hirdetés

 

Kelet- (avagy Alsó-)Ausztria: a wachaui Világörökség-ösvény

Kép: Pixabay

 

Utazzunk északkeletibb irányba! A wachaui kultúrtáj 2000 óta a világörökség része. Ez egy 30 kilométer hosszú völgyszoros, amely a Duna mentén fut Melk és Krems an der Donau közt. Amit ettől az útvonaltól kaphatsz: ámítóan szép kilátások, régi-régi, történelmi jelentőségű épületek és történetek, csodaszép szőlőbirtokok. A 13 település egy testet-lelket felfrissítő sétát jelent, amely során 20 vár és vártorony, kastélyok, és egy közel 1000 méter magas hegy is megosztja veled a csodáit. Természetesen nem szükséges mindenhova felmásznod és az egész utat megtenned: az útvonal 14 részszakaszra van osztva. 

A szőlőbirtokokon mennyei borokat is kóstolhatsz, na és persze csillapíthatod éhségedet a helyi specialitásokkal.

Hogy konkrétan melyik része érdekel legjobban az útvonalnak, az csak rajtad áll, de ez az oldal például segíthet eldönteni.

Szállástipp:

Wachai környéki szálláshelyek

Hirdetés

Keresés az oldalon