106 úti cél érhető el a budapesti reptér téli menetrendjében

Startlap Utazás
Több légitársaság, mint például a Ryanair vagy a Qatar Airways csökkentette a budapesti járatszámait a korábban tervezetthez képest.

Két kínai úti céllal 106-ra bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálata a téli menetrendi időszakra, ám több nagy légitársaság is csökkentette a járatszámait a korábban tervezetthez képest – írja az Airportal.

Úti célok a Távol-Keleten

  • Szöulba a LOT hetente kétszer, a Korean Air pedig szintén kétszer, december 22-től viszont már háromszor repül.
  • Az Air China pekingi járata mellett Sanghaj (november 11-től, decembertől heti kettő, januártól heti három járat) és Csungking (november 18-tól, hetente egyszer) lesz elérhető.

Az Airportal emlékeztet, hogy a beutazók számára továbbra is kötelező a karantén Kínában, a közeljövőben sem várható lazítás.

Járatok a Közel-Keletre –  A Qatar Airways jelentősen csökkenti a járatokat

A Közel-Keleten elérhető marad Dubaj, Doha és Abu-Dzabi.

  • Ugyanakkor november 21. és december 2. között – a labdarúgó-világbajnokság idején –  a Qatar Airways jelentősen csökkenti a járatok számát, ekkor csak heti 3, utána az ünnepekig pedig heti 4 járat áll rendelkezésre.
  • Dubaj irányába az Emirates marad a heti öt járatnál, azonban a Flydubai naponta üzemel az útvonalon.
  • A Wizz Air járataival Dzsidda és Rijád heti két-két alkalommal lesz elérhető Ferihegyről, Tel-Aviv felé pedig már októbertől sűrűbben közlekedik a fapados.

A Vörös-tenger legnépszerűbb üdülőhelyei közül Akaba és Hurghada, új útvonalként pedig az Atlanti-óceán Afrikához közeli részén, a Portugáliához tartozó Madeira is megjelenik a Wizz téli kínálatában, kiegészítve a már megszokott Kanári-szigeteki úti célokat – írja a lap.

Indulásra váró járatok a budapesti repülőtéren
Fotó: Budapest Airport

A Ryanair is csökkenti a járatok számát

A Ryanair az induló utasok után felszámított légitársasági extraprofit-adó kapcsán nagy port kavart bejelentése szerint az eredetileg tervezett 53 helyett 45 útvonalat kínál Budapestről a téli időszakban, 7 megmaradó viszonylaton pedig csökkentette a járatok számát, Lanzarote viszont újként került be a kínálatba.

A KLM is visszavesz

Az Aeroroutes menetrend-elemző oldal bejegyzései szerint az Air France, a KLM, valamint a Lufthansa és a Eurowings csökkentései elérték a budapesti útvonalakat is. Az október 30. és december 31. közötti időszakban a KLM például 189 helyett csak 138 járatot közlekedtet Amszterdam és Budapest között – írja az Airportal.