Pacsni
A még pasztrána vagy lapos-vajas elnevezésű péksüti olasz eredetű, amit 1958-ban a német eredetű pacsni váltott fel.
A pacsni nagyüzemi gyártását először Budapesten, a Százados úti kenyérgyárban kezdték meg.
A kézi osztást gépesítő technológia azonban nem vált be, így a termék a kis pékségek kézi terméke maradt.
Ma elég ritkán lehet találkozni
nosalty.hu9 hónapja
Még több friss hír
Kapcsolódó
Megölelhetem, drága?
telex.hu4 órája
Az élet vizét keresték, de a likőrt találták
demokrata.hu5 órája
Miért éppen tömjént és mirhát vittek a kis Jézusnak?
telex.hu13 órája
12 jel, ami átlagon aluli érzelmi intelligenciára utal
glamour.hu13 órája
Receptajánló
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Kapcsolat
Impresszum
Médiaajánlat
2025 © Startlap, Minden jog fenntartva