DNS-vizsgálat bizonyítja: így készült a rómaiak ősi ketchupja
A rómaiak legendás halszósza, a garum, évszázadokon át csak szövegekben élt tovább: szakácskönyvekben, filozófusok kritikáiban, és ritka régészeti emlékekben találkozhattunk vele.
Most azonban egy nemzetközi kutatócsoportnak sikerült feltárnia, pontosan miből is készült ez a sós, erjesztett szósz, amely szinte minden ételben ott volt a Római Biroda
hamuesgyemant.hu5 hónapja
Még több friss hír
Kapcsolódó
Megölelhetem, drága?
telex.hu13 órája
Az élet vizét keresték, de a likőrt találták
demokrata.hu15 órája
7 tény a karácsonyról, amit azért mindenkinek illene tudnia
evamagazin.hu10 órája
Miért éppen tömjént és mirhát vittek a kis Jézusnak?
telex.hu22 órája
Receptajánló
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Kapcsolat
Impresszum
Médiaajánlat
2025 © Startlap, Minden jog fenntartva