300 forintért vettem a boltban, dobhattam a kukába: te is pórul járhatsz a slágerzöldséggel, figyelj erre!
Az uborka a nyári ebédek és vacsorák elengedhetetlen zöldsége, a saláták népszerű összetevője. Azonban, mivel sok nedvességet tartalmaz, néhány napon belül megromolhat, még akkor is, ha hűtőben tárolják. Ezt bizony mi is tapasztaltuk: a boltban 300 forintért megvettük a kígyóuborkát, rögtön ment is a hűtőbe, ám mire felhasználtuk volna, már megpuhult, nyálkássá vált, sajnos ki kellett dobni.

Legközelebb azonban nem követjük el ezt a hibát, utánanéztünk, hogyan lehet úgy tárolni az uborkát, hogy az a lehető legtovább elálljon.
Hogyan tároljuk az uborkát a hűtőben?
A szakértők szerint a leghatékonyabb módszer, ha az uborkát először egy konyhai papírtörlőbe csomagoljuk, majd lazán egy műanyag zacskóba tesszük, és így rakjuk a hűtőbe – méghozzá lehetőség szerint állítva helyezzük el a zöldséges rekeszben.
Az uborka ugyanis gyorsan megfonnyad, ha kiszárad, de így megakadályozhatjuk ezt a folyamatot. Így körülbelül 3-5 napig tárolhatjuk a hűtőben anélkül, hogy veszítene az állagából, minőségéből.
Az is fontos, hogy ne tegyük túl közel az etilént termelő zöldségekhez a hűtőben: ilyen a paradicsom,
de az alma és a banán közelsége is gyorsíthatja az uborka romlását.
Az uborka ideális tárolási hőmérséklete 10-12 fok, amit a legtöbb hűtő zöldségtároló fiókja közelít meg. A túl hideg (például 4 fok alatti) hőmérséklet is árt az uborkának és puhulni kezd.
Felvágott uborka tárolása
A felvágott uborka sokkal gyorsabban veszít víztartalmából, ha mégis előre szeletelnénk, akkor légmentesen záródó dobozban tegyük el, és pár napon belül használjuk fel. Vagy a másik módszer: a felvágott uborkákat szórjuk meg sóval, csepegtessük le, tegyük zacskóba és így rakjuk el a hűtőbe.
(Via)
