Táplálkozási szakértők rendszerint mind ugyanazt a három teát említik, amennyiben a belek és az emésztés egészsége a téma. Ezek a teák csillapítják az irritációt, enyhítik a puffadást és serkentik a bélműködést – írj a N1info. Ősszel pedig különösen jól esik egy forró ital.

Kamillatea
A kamilla közismerten nyugtató hatású, de emellett az emésztési panaszokon is segít.
Gyulladáscsökkentő, enyhíti a görcsöket, a puffadást, ellazítja a belek izmait.
A dietetikusok szerint egy csésze kamillatea rendszeres fogyasztása az étkezések után hozzájárulhat az emésztőrendszer egészségéhez, főleg érzékeny gyomor esetén.
Gyömbértea
A gyömbér évszázadok óta a háti patikák része fertőtlenítő és hányingercsökkentő hatása miatt. Az aromás gyökérből készített tea hatékonyan enyhíti a fájdalmat, serkenti az emésztést, az anyagcserét, segíti a bél természetes tisztítását. A szakértők kiemelik, hogy a gyömbér
kiváló segítség lehet az étkezés utáni teltségérzés esetére, mivel az emésztőenzimek termelődését is támogatja.
Mentatea
Frissítő és nyugtató hatású, különösen hasznos puffadás és gázok esetén a menta.
Képes ellazítani az emésztőrendszer izmait, így megkönnyíti az étel áthaladását a belekben, és csökkenti a kellemetlen érzéseket. Dietetikusok gyakran ajánlják a mentát természetes megoldásként azoknak, akiknek időnként emésztési problémáik vannak, rendszeres fogyasztása segíti a belek kiegyensúlyozott működését, az emésztés nyugodtabbá és könnyebbé válik.

