A fényképezés jövője – Repülő szelfidrónt dob piacra a Snap

Turi Dániel
Kétségkívül a szelfizés a huszonegyedik század legnagyobb őrülete, a tökéletes kép elkészítéséhez pedig ma már egyre több különböző kiegészítő eszközt is találhatunk a piacon. A legújabb nem más, mint egy repülő szelfidrón, ami a tervek szerint megreformálja majd az önmagunkról készített képek világát.

Szelfibot, kézi stabilizátor, körvaku – a nagy tech cégek ma már szinte minden lehetőséget megragadnak arra, hogy olyan kütyüket dobjanak a piacra, amikkel minél jobb minőségű és – természetesen – minél több lájkot begyűjtő szelfiket tudjanak készíteni a vásárlóik. A Snapchat mögött álló Snap cég eddig is élen járt az újításokban: eddig összesen három, rendkívül népszerű kamerás szemüveget dobtak piacra, amivel úttörői lettek a kibővített valóságot megcélzó technikai kütyük terén. A cég pedig most még tovább fejleszti az egyébként is őrült tempót a minél jobb kép elkészítéséért folyó küzdelemben. A Snap Pixy névre keresztelt repülő szelfidrón

végső soron egy kvadrokopter,

ami négy teljesen különböző módon képes képet készíteni a használójáról. A lebegő módban egyszerűen csak fejmagasságban készít képeket az eszköz, de beállítható rajta egy forgó funkció is, amikor a Pixy körbe-körbe kering a használó fölött, miközben több fotót is készít a használóról. A Pixy egyébként rendkívül felhasználóbarát: mindössze egyetlen indítógomb található rajta, az eszköz maga pedig, miután elkészítette a felvételeket, egyszerűen visszarepül a nyitott tenyérbe. Egyszóval: egy gombnyomás és a Pixy elvégzi a rábízott feladatot, anélkül, hogy irányítani, kontrollálni kellene közben. 

Az üzembe helyezés is a Snapchaten keresztül történik, ahogy az elkészült

képek vagy videók szerkesztésére, megosztására, felhasználására is az alkalmazáson keresztül van lehetőség.

A Pixy tökéletesen alkalmas egyszerű szelfi készítésére is, csakúgy, mint arra, hogy kövesse a tulajdonosát és maximálisan három méteres magasságban többször körbepásztázza a tájat és így készítsen felvételeket. Az eszköz tizenhat gigabájtos tárhellyel rendelkezik, ami megközelítőleg száz videó vagy ezer fotó készítésére és tárolására teszi alkalmassá.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tech & Gadgets (@2shdtech) által megosztott bejegyzés

Az elkészült elemeket a Snapchaten keresztül egyébként zenével, különböző effektekkel, más forrásokból beágyazott tartalmakkal lehet még izgalmasabbá, látványosabbá tenni.  Jelenleg ugyan csak a tengerentúlon és Franciaországban lehet előrendelni az eszközt a Pixy oldalán, ami a mai árfolyamok szerint nagyjából nyolcvanezer forintos áron minden bizonnyal hamarosan Magyarországra is megérkezik majd.