A világ 40 országából érkeztek a Dél-Európai helyszínre a csapatok, több mint 4000 sajttal vettél fel a küzdelmet a magyar termelők.
A Csíz Sajtműhely Baracskai félkemény „Öreg” sajtja supergold érmet nyert a spanyolországi Oviedóban megrendezett World Cheese Awards-on – írja a Storeinsider.hu
Óriási megtiszteltetés érte a magyar műhelyt, amikor a próbatétel során a zsűri az exkluzív tizenhatos mezőnybe sorolta terméküket.
Ezek után a Baracskai Félkemény Öreg sajt megszerezte az előkelő negyedik helyet a finisben, és emellett kiérdemelte a verseny legjobb kézműves sajtja-különdíjat is.
A camembert jellegű fehérpenészes sajtjukkal szintén remek eredmény sikerült elérniük, hiszen a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben bronzérmet szereztek.
A World Cheese Awards megmérettetése három évtizedes múltra tekint vissza, minden esztendőben rengeteg finomsággal vetélkednek a világ minden tájáról a sajtkészítők. A rendezvényen a Csíz sajtműhely mellett még két magyar termelő is kitűnt a versenyzők közül.
Készülnek a sajtok (Fotó: Getty Images).
A Vászolyi Sajtmanufaktúrától a Balaton, és az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrától az Etyeki Szenes szerzett bronzminősítést.
A viadal nehézségét az is mutatja, hogy a három magyar induló készítményei 4079 másik termékkel szemben versenyeztek. A csapatok a világ 40 országából érkeztek a megmérettetésre.
Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legérdekesebb cikkekről!