Otthon 2019. augusztus 02.

Praktikus tárolók otthonra, amiket érdemes beszerezni

bubba Otthon 2019. augusztus 02.
Ezekkel megkönnyíthetjük életünket.

Világszerte nagyon népszerű Marie Kondo, vagy más néven KonMari módszere; a Rend a lelke mindennek, és a Tiszta öröm című könyveit előszeretettel forgatják már nem csak a rendmániások, de pont azok is, akik képtelenek uralkodni az otthoni káoszon.  Ki gondolta volna, hogy a XXI. században olyan ötlet- és időhiányosak leszünk, hogy szükségünk lesz segítségre ebben a kérdésben? 

Ez mind nem elég: a rendrakóguru Marie már személyesen is eljár tanácsot adni, és kihajigálni a szekrényből, aminek a házigazdák már huszonhatszor is megkegyelmeztek korábban. 

via GIPHY

Bármennyire is azt érezhetjük időnként, hogy rajtunk már csak ő vagy egy atomvillanás segíthet, néhány apró és nagyon olcsó trükkel könnyebbé tehetjük a saját életünket.  Kon Marie tanácsai alapján íme néhány ötlet, ami sokat javíthat az életminőségünkön. 

Fiókok, rendszerezők

Először is vegyük górcső alá fiókokat. Egészen biztosan jól pakoltunk bele? Ha nem, ezen könnyen magunk is segíthetünk.

A fiókokba tegyünk rendszerezőt, a polcokat pedig a szekrényben állítsuk be a pakolandó holmiknak megfelelő magasságúra.

KonMari külön tárolót ajánl zoknikhoz, melltartókhoz, alsóneműkhöz, nyakkendőkhöz, övekhez sajátos hajtogatási módszerrel. Az biztos, hogy extra rendezett lesz tőle a ruhatárunk. 

Sálak és övek

Ismerős az érzés, hogy már-már azt hisszük, rend van a szekrényünkben, de nem bírunk a sálak és övek kavalkádjával? Összetekerve átláthatatlanok, függesztve helyet foglalnak.

Tojástartót a hűtőbe!

Igen sokszínű a tojástartó kínálat: nagycsaládosoknak érdemes nagyobb tárolót venni, és egybe pakolni a tojásokat, kisebb hűtő esetében pedig keskenyebb kis tárolókba is pakolhatunk. A lukacsos tojástartókba pedig nem csak tojást tehetünk, hiszen például beleállíthatjuk fejjel lefelé a majonézes- és ketchupos flakonokat, hogy egy helyen legyenek, és a bennük lévő anyagot is ki tudjuk könnyedén nyerni.

Tárolók dobozokhoz, konzervekhez, romlandókhoz

Érdemes a hűtőben rendszeresíteni egy olyan műanyag dobozt, amibe akár dobozos üdítőt, vagy kisebb holmikat is el tudunk helyezni egymás hegyén hátán. És persze ne feledkezzünk meg a klasszikus ételdobozokról, amelyekben maradékokat, romlandókat is elkülöníthetünk, így jobban átlátható a hűtőszekrényünk. 

 

Keresés az oldalon