Őszi dekorációk a lakásba és a kertbe

Fatima
Szeptember közepe van - bár az időjárás a vénasszonyok nyarára hajaz, mégis érdemes őszi színekbe öltöztetni a lakást. Mutatunk néhány hangulatos asztali, fali és kerti dekorációt az elkövetkezendő hetekre, hónapokra.

Hiába a meleg idő és a napsütés, itt az ideje levenni és összegyűjteni a nyári dekorációkat, eltenni jövő évre, majd felaggatni, kirakni az őszies hangulatú darabokat. Ha még esetleg kutatnál a legmegfelelőbb díszek után, vagy a teljes garnitúrát lecserélnéd, inspirálódhatsz a mi kedvenceinkből, amik szerintünk nem hiányozhatnak otthonról.

Fotó: Startlap, Vivre

Három fő kategóriát állítottunk fel: ami a ház belsejét illeti, fali és asztali dekorációkat gyűjtöttünk, ezeket elsősorban a nappaliba, előszobába javasoljuk, de persze a kertre is gondoltunk.

Fali dekorációk

Akik szeretik az éppen aktuális szezonhoz dekorálni a falat, azoknak első körben két képet tudunk ajánlani: színvilágával mindkettő megidézi az ősz hangulatát, míg maga a látvány feleleveníti a kellemes nyári emlékeket a kikötőben, a csónakázást és a természetben, a víz közelében töltött időt. A nosztalgikus hangulathoz az antikolt felületű falióra és az őszi leveleket ábrázoló fém fali dísz is hozzájátul, de az esték elmaradhatatlan kelléke a fényfüzér, amiből egy igazán izgalmas, különleges darabot hoztunk – ez egyébként a későbbiekben, az ünnepek alatt is tökéletes lesz. 

 

 

Asztali dekorációk

Ha ősz, akkor falevél és még több falevél – a fali dekoráció után most egy levél alakú asztali dísztárgyat ajánlunk, ami önmagában is utatós, ám 33 centiméteres hosszúságával és 32 centiméteres szélességével használható tárolásra is – mi például egy kis Potpourrit tennénk bele. No nem azt a fenyő és fahéj illatút, ami a lenti üvegben van, az ugyanis ebben a formában szép és illatos díszítőeleme a nappalinak vagy az előszobának. Sokan mondhatják, hogy a fenyő és fahéj illat inkább téli, karácsonyi – nekik megsúgjuk: aromák színes választéka vár rájuk a Vivre oldalán, csak győzzék kiválasztani a kedvencüket. Mi egyébbel lehet még díszíteni az asztalt? Például az ősz színeiben pompázó, gránátalmát formáló kerámiával, vagy a bársony borítással ellátott gyertyatartóval. Igaz, a következő termék nem szó szoros értelemben vett dekoráció, viszont mutatós és hasznos…

A hűvösebb napokon nincs is jobb érzés annál, mint átfázva egy fotelre vagy a kanapéra bekuckózni a kedvenc könyv és egy bögre forró tea társaságában. És az is milyen jó, amikor nem kell kikelni a kényelmes helyről, ugyanis be van készítve minden a teához. (Többek közt) erre találták ki a vezeték nélküli elektromos kerámia teáskannát, ami gyorsan felmelegíti a vizet. Forralásnál automatikusan kikapcsol, levehető biztonsági záras fedővel rendelkezik, emellett csúszásgátlókkal is ellátták. Bármikor, bárhol elkészíthető a forró ital.

 

 

Kerti dekorációk

Bár a kertészkedés leginkább tavasszal és nyáron zajlik, a kert csinosítgatásáról ősszel sem szabad megfeledkezni. Egy-egy melegebb estén jó érzés kiülni a szabadba, vagy az ablakból kinézni a feldíszített udvarra. Jópofa virágcserepekkel érdemes kezdeni, például a makkossal, a platós kocsissal vagy a nyugalmat és békét árasztó Buddha fejessel. Ezt követően aranyos kis szobrocskákat lehet elhelyezni – a bakancsos-kalapos kacsák jól visszaadják az évszak feelingjét. Végül napelemes lámpásokat akaszthatunk a fákra, kerti berendezésekre, amik éjszaka kellemes fénnyel árasztják el az udvart.