Utazás 2018. november 13.

Négy luxus úti cél

bubba Utazás 2018. november 13.
Sok nyaralni vágyó álma a fehér homokos, pálmafás tengerpart, a szuperelegáns üzletek és csillogó bárok, ahol a filmekből ismert sztárok bukkannak fel egy-egy koktélra. Esetleg a nagyvonalú városok, ahol már attól is menőnek érezhetjük magunkat, ha beleszippantunk a levegőbe, és ahol az egy főre eső Teslák és Bentley-k száma bőven meghaladja azt, amit el tudunk képzelni.

Ám valóban megfizethetetlenek ezek az úti célok?

A helyzet az, hogy luxus úti célok helyett luxusszállások és luxusszolgáltatások léteznek.

Ha a kezünkben a repülőjegy, akkor a legcsillogóbbnak vélt helyen is ki lehet hozni a nyaralást megfizethető módon, és itthon is nagyon gyorsan el lehet költeni milliókat.

Mégis, hol nyaralnak azok, akiknek milliók állnak a bankszámlájukon – lehetőleg dollárban vagy euróban? Mutatjuk. 

Francia Polinézia, Tahiti

Fotó: Thinkstock

Vagyis maga a Paradicsom. Tahiti soha nem lesz mindenkié. Peru és Új-Zéland közt félúton, a Csendes-óceán közepén található, mindentől távol. Természetesen itt rendesen ki kell nyitni a pénztárcánkat, ha vízi bungalowban szeretnénk lakni, vagy a türkizszínű lagúnákban támad kedvünk búvárkodni. Méregdrágán lazulni kiválóan lehet itt, de ha túlestünk az első benyomáson, a virágfüzérek, pálmafák és idilli tengerpartok látványától, onnantól ne számítsunk végtelen izgalmakra.

Aki ide vágyik, annak a legbölcsebb választás egy luxus felszereltségű kishajóval, például a Paul Gauguin-nel bejárni a polinéz szigetvilágot.

Vegas, Baby!

Fotó: Pixabay

Las Vegas tipikusan az a hely, ahol a világ kincsét el lehet költeni, de akár végig is lehet spórolni egy nyaralást. Lehet olcsón szállást szerezni – hisz még a Stripen található szállodák közt is van mérsékelt árú, mint az Excalibur vagy a Downtown városrészben álló 4Queens.

De ha egyszer Vegasba eljut az ember, ki szeretne lelakott szállodában lakni, sajnálni a pénzt a bulizásra és a 26 dolláros reggeli helyett müzliszeletet rágcsálni? Vegast meg lehet úszni, de nem érdemes. A minőség pedig itt is drága, a rongyrázás meg egyenesen csillagászati összegekre rúghat.

Karib-tenger

Itt is nagy a szórás: a tömegturizmustól a privát szigetekig. Ami a luxust illeti, azt érdemes az alábbi helyeken keresni: St. Barth vagy Mustique a rocksztárok és a királyi fők – no meg az utánuk loholó paparazzik világa.

Fotó: Thinkstock

St. Martin a gazdag családosok nyaralóhelye, St. Lucia meg a természet és a csokoládé szerelmeseié.

New York, New York

Forrás: Pixabay

Ugyanaz elmondható erre a fantasztikus megapoliszra, mint Las Vegasra: végig lehet igénytelenkedni 99 centes pizzákon élve, de minek?

A belvárosi szállások ára főszezonban – és jellemzően azon kívül is – csillagászati, még a jó fekvésű hostelek közös fürdőszobás priccseiért is elkérnek annyit éjszakánként, mint nálunk egy menő kastélyszállóban. Egy katamarántúra Manhattan alkonyati fényeit épp elkapva, vagy egy ital a Standard Hotel tetőteraszán – ez az igazi New York, és így érdemes megismerni ezt a kiismerhetetlen várost.

Keresés az oldalon