Kütyü 2020. szeptember 29.

Mobiljeggyel lehet utazni Debrecenben is

bubba Kütyü 2020. szeptember 29.
Az applikáción keresztül megvásárolt és érvényesített vonaljegy egyszeri utazásra használható fel.

Debrecenben is elindítja közlekedési mobiljegyes szolgáltatását a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., ezzel már 7 megyei jogú városban, valamint a BKK, a GYSEV és a Volánbusz járatain érhető el applikáción keresztül a közösségi közlekedésben résztvevők számára a készpénzmentes, virológiai kockázatot csökkentő megoldás – közölte a cég és a helyi DKV közlekedési vállalat kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a szolgáltatást Debrecenben október 1-jén vezetik be, amely a városban a helyi járatokhoz – 128 autóbusz, 26 trolibusz és 28 villamos – kapcsolódóan biztosítja a menetjegy felhasználását és ellenőrzését.

A debreceni menetjegy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói (Simple by OTP, VOXPAY) alkalmazásaiban vásárolható meg.

Az applikáción keresztül megvásárolt és érvényesített vonaljegy egyszeri utazásra használható fel. Az utazásra jogosító díjtermék érvényességét a járművezető szemrevételezéssel, a jegyellenőr ellenőri készülékkel ellenőrzi – írták.

MTI Fotó: Balázs Attila

A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához a felhasználó telefonján aktív adatkapcsolat szükséges. Debrecenben egyelőre csak vonaljegyet lehet így vásárolni, de később a szolgáltatást kiterjeszthetik a többi értékszelvényre – jelezte Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.

Keresés az oldalon