Milyen konyhabútort válasszak?

Balázs
A legfontosabb, hogy funkcionális és nekünk tetsző darabokból álljon össze a konyhánk.

Amennyiben konyhabútorozáson törjük a fejünket természetesen a legkézenfekvőbb dolog, amit mondani lehet vele kapcsolatban, hogy ízlés dolga. Így nem is fogunk mélyebben belemenni abba, hogy milyen fajtájú, meg jellegű darabok vannak a piacon és azok közül szerintünk melyiket kéne megvenned, mert nem tudjuk, nem ismerjük az ízlésedet, a variációk számához képest még az égen lévő csillagok is kevesen vannak.

Nyilván a legfontosabb szempontok egyike az anyagi teherbíró képességünk. Ha el vagyunk eresztve pénzzel és kreativitással, akkor nem érdemes lapra szerelt komplett konyhabútorzatot vásárolnunk, inkább kerítsünk egy megbízható  – ez annyira fontos, hogy még egyszer leírjuk, tehát egy megbízható – asztalost és vele, illetve egy lakberendező szakemberrel karöltve semmi nem fog visszatartani attól, hogy megálmodjuk életünk konyháját.

Ha azért ennyire nem állunk bővében a pénzmagnak, akkor maradnak a formatervezett, lapra szerelt darabok, azok között is találni szép számmal olyat, ami szemgyönyörködtető.

A legjobb tanács, amit adhatunk: figyelni kell, hogy könnyen tisztán tartható legyen az általunk kiválasztott konyhabútorzat, hiszen a főzés olykor mocskos meló.

Az, hogy fényes, matt, fa vagy műfa, esetleg beton és márvány jellegű cuccokból álljon a konyha annyira egyéni ízlés kérdése, hogy nem érdemes egyik mellett sem kardoskodnunk. De mutatunk néhány komplett konyhabútort mindenféle szempont szerint, ami segítséget nyújthat a választásban. 

Kis helyre, olcsót

JUNONA LINE 240 fix konyhabútor Sonoma

Ára: 69 900 Ft.

Hirdetés

 

Kompakt, elegáns, több színben kapható, a célnak minden szempontból megfelelő konyhabútorzat, öt szekrénnyel és hét kihúzható fiókkal. Az egész hossza mintegy két és fél méter, úgyhogy kisebb konyhákba ideális igazán.

A forgalmazó oldaláról szépen meg tudunk rendelni hozzá minden extrát, amire csak szükségünk lehet.

Ez ugye azért fontos, mert a gépek, illetve a csaptelep nem képezik részét a csomagnak. Az egyetlen hátulütő, hogy a hozzá kínált tűzhely nem illeszkedik maradéktalanul a bútorzatba, úgyhogy érdemes erről külön érdeklődni, ha mégis emellett döntenénk.

A klasszikus stílusú

Halmar Margaret III Konyhabútor

Ára: 189 800 Ft.

Hirdetés

 

Ez a klasszikus stílusú, dió színű, farost alapanyagú (MDF), 260 cm széles konyhaszett egész biztosan jól fog kinézni a lakásunkban/házunkban.

Több szekrény és fiók is jár hozzá, azonban ahogy az eggyel fentebbi kollégájánál, úgy itt is érdemes odafigyelni arra, hogy a gépek, a mosogató és a csaptelep nem képezik részét a csomagnak.

Persze hátrányból itt is akad, a képen látható színárnyalat az egyetlen, amiben megvásárolható ez a fajta konyhabútor.

Koloniális formák

Fehér mexikói Corona-stílusú vitrines tálalószekrény

Ára: 192 649 Ft.

Hirdetés

 

Nem kell feltétlenül egybefüggő konyhabútorzatot vásárolni, megtehetjük, hogy csak egyes darabokat veszünk meg, mint amilyen mondjuk ez a közép-amerikai gyarmati korszak stílusában készült tálalószekrény.

Itt nem spóroltak az anyaggal, tömör fenyőfából készült, mintegy két méter magas, viszont sajnos csak egyetlen színben kapható.

Egyébként tökéletesen alkalmas poharak, étkészletek tárolására, de akár a nappaliba is betehetjük és púposra pakolhatjuk könyvekkel, ahogy tetszik.

A hazai gyártmány

Sonea konyhablokk

Ára: 89 900 Ft.

Hirdetés

 

Ez a 270 cm széles moduláris konyhabútor fehér és fekete színben is választható, így eldönthetjük, hogy a konyhában a fény barátai, vagy a sötétség gyermekei kívánunk lenni.

Általánosságban is igaz a legtöbb lapra szerelt konyhabútorzatra, hogy az illusztrációhoz képest is variálhatjuk az elemeket, tehát, nem kell feltétlenül ugyanabban a sorrendben felhasználnunk őket, mint ahogyan az az ábrán látszik.

És természetesen, ahogyan már megszoktuk, a képen látható háztartási gépek, csaptelep, mosogatótálca és egyéb kiegészítők nem képezik a csomag részét, azokat külön meg kell venni hozzá.

Hogy legyen miről ennünk

London-Berta étkezőgarnitúra

Ára: 112 389 Ft.

Hirdetés

 

Megtörvén kicsit a konyhabútor cunamit, érdemes azon is elgondolkodni, pláne, ha az amerikai életérzés pártolói vagyunk, hogy milyen étkezőasztalt helyezzünk el a konyhában. Itt is kb. végtelen az alternatívák tárháza, ez a hat London székből és egy Berta asztalból álló kombó elég pofás választás például.

Többféle szövetszínben is választható, különösen jó hír, hogy nem lapra szerelve érkezik, tehát nem nekünk kell otthon összerakni.

Persze ezzel egyidejűleg jelentkezik a hátránya is, nagyon alaposan vessük össze az asztal és az ajtónk paramétereit, mert annyira nem jó dolog, ha nem fér be a lakásba az általunk megrendelt bútor.