Szépség 2021. szeptember 25.

A legjobb arctisztítók a puha arcbőrért

Fatima Szépség 2021. szeptember 25.
Rengeteg arctisztító van a piacon, ráadásul igencsak eltérő árakon - a 10 ezrestől a 60-70 ezresig (és még tovább). Melyik éri meg az árát? Ennek jártunk utána.

Az utóbbi években egyre többször látni a közösségi oldalakon, hogy a véleményvezérek különböző elektromos arctisztítókat reklámoznak – némelyiket baráti, sokat viszont csillagászati áron. Mire jó az arctisztító kefe? Nos, eltávolítja az elhalt hámsejteket és a smink maradványait, a mélyen leülepedett szennyeződéseket és a csúnya fekete pontokat. Állítólag az ilyen kütyüvel történő tisztítás sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos arctisztítás, arcradírozás, és az arcbőr észrevehetően tisztább és ragyogóbb. Nagy előnyeként írják le, hogy még érzékeny vagy problémás bőrre is használható – ám erre jó sminklemosókat, arctisztítókat és radírokat is találni önmagukban. Bárhogy is, ha ezeket a folyamatokat felgyorsítanád, leegyszerűsítenéd, vagy az elektronikus kütyük “megszállottja” vagy, akkor érdemes beújítani egy ilyet. 

Sörtés vagy szónikus szilikon arctisztító kefék közül lehet választani: a sörtés arctisztító kefe rezegve vibráló fej segítségével tisztít, míg a szónikus szilikon arctisztító kefe a szennyeződéseket szónikus pulzálás segítségével távolítja el. Némelyik nemcsak tisztít, hanem egyéb extrákkal, például anti-aging vagy masszázsfunkcióval is büszkélkedhet – persze ezek az előnyös tulajdonságok az árakon is meglátszanak. Összegyűjtöttük az öt legjobb arctisztítót, ár, funkciók, hasznosság alapján, de a népszerűség is szempont volt – éppen ez utóbbi miatt került két FOREO termék is a listára.

A legjobb arctisztítók

 

 

Olcsó és praktikus

Az ismertebb márkák belépő szintű készülékei nagyjából 10 ezer forintnál kezdődnek, lényegi tulajdonságaik hasonlóak, általában a kialakításukban térnek el egymástól. Ezt a különbséget kihasználva első és legolcsóbb termékként a Silk’n Bright Minire térnénk ki – van egy nagytestvére is, ám mi direkt ezt választottuk, ugyanis nagyon praktikus arctisztító: megállja a helyét a mindennapokban, de az utazás, kiruccanás alatt sem kell lemondanod az esti arctisztító szeánszodról, ugyanis még a legkisebb helyre is befér. Négy funkciója van: normál rezgés, mélyrezgés, vibrációs, mélyvibrációs, 30 másodpercenként csipog, és két perc után kikapcsol – ezáltal tudod követni, mennyit is időzöl az arcod egy-egy területén. Két oldala van, az egyik szilikon érintőpontokkal van ellátva, amik kétféle vastagságban helyezkednek el a készüléken: a vékonyabb érintőpontok enyhén tisztítanak, a vastagabbak pedig mélyebb tisztításra alkalmasak. A túloldalon masszázsvonalak kaptak helyet, így a kedvenc szérumodat vagy nappali, éjszakai krémedet is használhatod masszírozás közben, hiszen a Bright Mini nagyfrekvenciás rezgéseivel segít, hogy a krém mélyebben behatoljon a bőrbe, és ezáltal még hatékonyabban kifejtse hatását.

  • A magas frekvenciájú vibráló és pulzáló mód 2 különféle sebesség beállításban használható, akár 6500 rezgést is elérve percenként! Kímélő, de ugyanakkor erős tisztításra alkalmas.
  • A vibráló funkcióval a készülék fellazítja a sminket és a szennyeződéseket, majd alaposan megtisztítja a bőrt. Ezzel a funkcióval gyakorlatilag a pórusokból is “kirezegtetjük” a kosz részecskéket, amiket ezt követően a bőr felszínéről sokkal könnyebb eltávolítani.
  • A lüktető funkcióval a tisztítókefe masszírozza az arcbőrt, ami egy hosszú és nehéz nap után igen kellemes érzés tud lenni, nem beszélve arról, hogy serkenti a vérkeringést is, amitől az arc fiatalosabbnak és egészségesebbnek fog tűnni. 

Miért szeretjük?

Nemcsak a mérete, a kialakítása is ideális, ugyanis az arc legkényesebb területeihez is könnyen hozzá lehet férni általa – például az orr tövéhez.

Hátrányok:

Nem a hátrányára írható, hiszen éppen a kis mérete a lényeg, de nagyjából 2500 forint plusz ráfordítással már a nagyobb verziót is meg lehet venni.

Cserélhető fejek

Kicsivel magasabb árkategóriájú, és teljesen más kialakítású a Bellissima Cleanse & Massage Face System tisztító készüléke, ami ugyancsak  eltávolítja az arcbőr szennyeződéseit, a faggyút és az elhalt hámsejteket. A szónikus rezgő készülék mélyen tisztítja és masszírozza a bőrt: a cserélhető kefe által végzi a dolgát, a reaktivációs masszázsfej pedig serkenti a bőr mikrokeringését, puhaságot és rugalmasságot kölcsönöz annak. A készülék két különböző intenzitású rezgéssel működik, így saját igényeinkek megfelelően használhatjuk: az egyik az alacsony intenzitás, ami a készülék bekapcsolásakor automatikusan elindul, míg a magas akkor válik aktívvá, ha a készülék bekapcsolása után ismét megnyomjuk a kapcsolót. Az előbbihez hasonlóan ez is vízálló, így bátran használható akár a zuhany alatt is.

Miért szeretjük?

A tojás és csepp alakú tisztítóktól eltérő kialakítás is kényelmes, ezáltal könnyen kezelhető, irányítható a készülék.

Hátránya:

Két AA elemmel működik, bizonyos időnként cserélni kell a fejeket, ami plusz kiadást jelent.

A ráncok ellen is hatásos

Kinézetben és árban elég nagy váltás a Concept PO2030 ultrahangos spatula, ami egy kisméretű kozmetikai segédeszköz, hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, az ultrahangos rezgésnek köszönhetően pedig mélységében tisztítja a bőrt. Bőrtípustól függetlenül minden életkorban érdemes használni (ezt is), ugyanis segít a pattanások elleni küzdelemben és megakadályozza az első ráncok kialakulását, emellett javítja a kozmetikai készítmények felszívódását, és finomabbá teszi az arcbőrt. Két üzemmódban használható: a bőrtisztítás a készülék bekapcsolásával elindul, az applikáló fej rezegni kezd, a jelzőfény zölden világít. A másik a bőrápoló készítmények bedolgozása üzemmód, ennek eléréséhez bekapcsolás után újra meg kell nyomni a gombot, az applikáló fej szaggatottan rezeg, a jelzőfény sárgán világít. A készülék egyébként öt perc elteltével automatikusan kikapcsol.

Miért szeretjük?

Mert fénnyel jelzi az üzemmódot és USB-által tölthető.

Hátrányok:

Nem vízálló, így a zuhany alatt nem szabad használni.

A sokat emlegetett FOREO

Számtalan FOREO termékkel találkozni, szépek, színesek, de nem az olcsóságukról híresek. Megéri venni? Az attól függ… A FOREO Luna™ Fofo intelligens kefe alapos, pontosan arcbőre igényei szerinti ápolást biztosít: egyedülálló technológiája 24 karátos arannyal bevont bőrérzékelők segítségével analizálja a bőrt, ennek nyomán egy mobilalkalmazáson keresztül állítható be a T-szónikus pulzálás ereje és hossza – egyben kiértékeli, mely arctájékokat kell jobban megcélozni, átvéve így kozmetikus szerepét. A leírás szerint méri a nedvesség szintjét, valamint meghatározza az arcbőr típusát és korát, így személyre szabott tisztítási programokat kínál, megmutatva az egyes bőrtípusokhoz leginkább megfelelő kezelési módot. Vízálló, két cserélhető AAA elemmel működik, melyek akár 400 használatig is kitartanak.

Miért szeretjük?

Mert a bőr a számára megfelelő kezelést kaphatja meg.

Hátrányok:

A használók közül sokan az ár-érték arányára panaszkodnak.

Fotó: Startlap

A másik górcső alá vett FOREO termék a 70 ezer forintos Luna™ 2 Professional – és ez még csak nem is a legdrágább termékük. Ez egy szónikus tisztító készülék ránctalanító hatással – a duál motornak, a speciálisan kialakított kefének, valamint az anti-aging funkciónak köszönhetően bármilyen arcbőrtípusnak a maximális ápolást nyújtja. A sörtés oldal arctisztításra, a bordázott kialakítású oldala arcmasszírozásra való. A tisztítás intenzitása nyolc fokozatban állítható be rajta, USB csatlakozóval tölthető, azt mondják, teljes feltöltés után 450 használatot bír ki. (Ezt is össze lehet kapcsolni a FOREO applikációjával.)

Miért szeretjük?

Hasznos és kényeztető anti-aging funkciója miatt, valamint azért, mert zuhanyozás közben is használható, 100%-ban vízálló.

Hátrányok:

Sokan nem tudják kihasználni az 5-nél magasabb fokozatot, mert túl erős.

Keresés az oldalon