Szépség 2018. november 14.

Kordbársony: nem csak hippiknek

bubba Szépség 2018. november 14.
Habár teljesen sosem tűnt el a ruhaüzletek polcairól, a hippikorszakra jellemző felfutása után némileg leáldozott a kordbársonynak, hogy aztán az újabb retróhullámban megint felfedezzék maguknak a tervezők. A kordbársony szerelmeseinek jó hír, hogy 2018-ban is kitart ez a lendület.

Aki pedig nem hitt az anyag tartós felfutásában, idén ősszel már annak is érdemes beszereznie néhány kordbársony darabot, hiszen nem úgy tűnik, mintha egyhamar újra kimenne a divatból.

A kordbársony ráadásul a farmer helyett is jó választás lehet, hiszen ugyanúgy kényelmes, strapabíró anyagról van szó, amelyet nagyon változatos módon használhatunk a ruhatárunkban.

Annabel Rosendahl divatblogger kordbársony nadrágban. Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images

Kertésznadrágok és ruhák

A kantáros megoldásokhoz a farmerhoz hasonlóan kifejezetten jól illik kordbársony, legyen szó akár szoknyáról, akár nadrágról. Mini és maxi fazonban is számtalan színnel és szabásmintával találkozunk.

Pasztellszínek

A kordbársonyról a legtöbbeknek az őszi színek, azaz elsősorban a barna, zöld és a bordó jut eszébe, de az idei kordbársony divatra nagyon jellemző, hogy bármilyen színben találkozhatunk kord darabokkal.

Az olyan pasztellszínek, mint ez a púderrózsaszín kifejezetten divatosnak számítanak, így érdemes kísérletezni a szokatlanabb árnyalatokkal is.

Sarah Jessica Parker is kedveli a kordbársonyt. Fotó: Ray Tamarra/Getty Images

3/4-es nadrágok

Nem véletlen, hogy a kordbársonnyal együtt a bő fazonú nadrágok is újra hódítanak, hiszen mindkettő nagyon jellemző volt a ’70-es évek divatjára. Kifejezetten trendinek számítanak a ¾-es nadrágok, amelyeket izgalmas csizmákkal kombinálhatunk ősszel és télen.

A barna szín is menő. Fotó: Melodie Jeng/Getty Images

Kordbársony dzsekik

Könnyű kabátokon is kiváló helyettesítője lehet a farmernek a kordbársony, ráadásul a színekkel is jobban tudunk kísérletezni, ha ezt az anyagot választjuk. A klasszikusnak számító világosbarna vagy bordó mellett a merészebbek akár világoskék kordbársony dzsekit is választhatnak.

Keresés az oldalon