Gyerek 2020. április 10.

Mivel játsszon a gyerek otthon?

Fatima Gyerek 2020. április 10.
Még tart az otthoni karantén, de már teljesen kifogytál az ötletekből, mivel foglald le a gyereket? Összegyűjtöttünk néhány játékot, ami sikert arathat majd.

Március közepétől bezártak az óvodák, iskolák, a gyerekek otthon tengetik a napjaikat. A nagyobbak nap közben távoktatásban tanulnak, míg a kisebbeket reggeltől estig “szórakoztatni kell”. És milyenek a gyerkőcök? Hamar ráunnak szinte mindenre. Ha már te sem tudod, mivel köthetnéd le a fiad vagy lányod figyelmét, és nem szeretnél telefont nyomni a kezébe vagy a tévé elé ültetni, akkor íme néhány jó tipp. Összeszedtünk kézügyességet, kreativitást és beszédet fejlesztő játékokat, de nem maradhattak el az örök klasszikusok sem – mint a puzzle vagy a jenga.

Fotó: Játéksziget, Regiojáték, Játékwebshop, Játékotthon, Pindur Shop

Cuki huncutságok

Még mindig nagy kedvenc az unikornis, csillámpor nélkül pedig nem is az igazi. A homokképek készítésére alkalmas készlettel varázslatos, színes, csillogó egyszarvúkat lehet készíteni, amikkel díszíthetjük a szobát. Ha a gyerkőc már kicsit nagyobb és elkezdett érdeklődni a szépségápolás iránt, nagyszerű meglepetés lehet a köröm- és tetováló stúdió, ami több mint 250 kiegészítőt tartalmaz, köztük körömlakkokat, csillámporokat, matricákat és ékköveket, amikkel divatos körmöket és csillámtetkót tud csinálni. Persze eljön az a kor is, amikor már a lányoknak megvannak a maguk kis titkai. Ilyenkor jól jön egy napló – pláne ha saját maga díszítheti fel azt.

A mozaikokkal és matricákkal a saját ízlésére formálhatja a füzetet, amibe beleírhatja a legféltettebb gondolatait.

A legvagányabbaknak

A Verdák is igazi örökzöld. Ha a gyermeked precizitásra és kreativitásra szeretnéd nevelni – miközben szórakozik -, akkor érdemes megvenni neki a kreatív szettet, amiben festeni és színezni kell, ráadásul még matricákat is tartalmaz. Ezzel biztosan leköti magát egy darabig, akárcsak a gyurmaszettel, ami a szem- és kézkoordinációra gyakorol pozitív hatást. A gyurmaszett is sikert arathat, a nagyobbak azonban a kütyükért vannak odáig, például a drónokért. A két drónt tartalmazó csomaggal egyébként az apák is jól járnak, hiszen a gyerekekkel együtt reptethetik a kertben és hatalmas csatákat vívhatnak egymással.

A megunhatatlan kirakós

Nincs még egy olyan játék, ami annyira megtanítana az odafigyelésre, a türelemre és emellett fejleszti a vizuális, asszociációs képességet, mint a kirakós. Többféle méretben kapható és számtalan mintát ábrázol. A nagy kedvenceket hoztuk el:  a Jégvarázs, Verdák mellett a zászlókkal ellátott világtérkép a tanulmányokhoz is hasznos lehet. Bekeretezve pedig jól mutatnak a szoba falán.

Ha összegyűlik a család

Nincs is jobb annál, amikor a hétvégén összeül a család egy hatalmas társas partira. Ha már unjátok az Activityt, a Ki nevet a végén?-t és a Gazdálkodj okosan!-t, akkor érdemes kipróbálni a Dixitet, ami 2010-ben elnyerte a hazai Év Játéka díjat. Roppant okosan kell fogalmazni a játék közben, ezáltal fejlődhet a szókincs és a beszédstílus is. A nyomozós játékok és a Harry Potter szerelmeseinek azonban a Cluedót tudjuk javasolni, amiben Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna vagy Neville bőrébe bújva kell kideríteni, ki, hol, milyen eszköz segítségével támadta meg diáktársatokat. Gyerekkorunk kedvenc ügyességi játéka, a jenga sem maradhat le a listáról!

Kis művészek

Vannak olyan gyerekek, akik egyszerűen imádnak szöszmötölni és alkotni, ők az alábbi termékeknek biztosan örülnének. A vasalható gyöngyszettel tetszőleges figurákat formázhatnak, amikből nagyszerű dekorációk sülhetnek ki – sokan például egyedi poháralátétnek használják az így készült díszeket. A tekercselőgép ugyancsak azt szolgálja, hogy fantasztikus műalkotások szülessenek: a szett tartalma a Super Quiller, a papírsodráshoz szükséges alap eszköz, valamint a hozzáilleszthető kreppelő és ékszerkészítő eszközök, papírok, méretező körsablon, így különböző műveket kreálhat a gyerkőc ezeknek segítségével. A végére hagytuk a legnagyobb durranást: a festékszórót, amivel szuper mintákat lehet fújni textíliákra.

Keresés az oldalon