Otthon 2020. november 08.

Közeleg a karácsony - Így díszítsd fel az otthonod

Fatima Otthon 2020. november 08.
Kevesebb mint 50 nap van karácsonyig - ez azt jelenti, hogy itt az ideje beszerezni a dekorációkat. Összegyűjtöttünk pár hangulatos darabot, amikből inspirálódhatsz.

Igaz, még csak november eleje van, sokan már most kezdik a fejükben összeállítani a bevásárló- és ajándéklistát, a karácsonyi menüt, de azért a dekorációra is érdemes egy kis figyelmet fordítani. Hoztunk néhány díszt a konyhába, a nappaliba, amik közül kedvedre válogathatsz.

Fotó: Vivre, Startlap

Fényáradat a lakásban

Talán az ünnepi időszak egyik legszebb része, hogy fénybe borulnak az utcák, vele együtt sok házat is feldíszítenek világító dekorációkkal. Vitathatatlan, hogy a karácsonyi hangulathoz elengedhetetlenek a fények, ám a fényfüzéren és ablakdekoráción kívül is van még más lehetőség – ezekből mutatunk párat. Beltérre (vagy akár kintre  is) látványos dísz a kis hóembercsalád, vagy a Mikulás dísztárgy – míg az előbbi elemmel világít, az utóbbiba egy kis teamécsest lehet tenni. Asztalra, polcokra vagy az ablakpárkányra ajánljuk a szívecskés dekorációt, míg méretéből adódóan egy kis emelvényre elhelyezve jól mutat a világító fa. A gyűjtemény egyik legérdekesebb darabja a díszgömbökkel ellátott fa, amit ugyancsak szekrényre vagy asztalra érdemes tenni.

 

 

Hóember a nappaliban is

Ez a szoba az, ahol a csoda történik. A legtöbb család itt állítja fel a fát, itt gyűlnek össze a nagy lakoma után, és ugyancsak legtöbb esetben itt történik az ajándékok kibontása is – éppen ezért fontos, hogy beköltözzön ide az ünnepi hangulat. A fa alá ajánljuk a talpat eltakaró terítőt, vagy az azt körülölelő kisvasutat, amin a szerelvény körbe-körbe jár. A kellemes pihenéshez párnahuzatokkal lehet hozzájárulni – ezek többféle mintával és színben érhetők el a Vivre oldalán -, de rendkívül jópofa a télapós díszpárna, ami a gyerekek kedvence lehet. És igen, egy kis hóember is beköltözhet a nappaliba, akár a már említett világító dísz, vagy a lenti ajtótámasz formájában.

 

 

Piros-fehér szettek a konyhában

Itt az alkalom arra, hogy elővegyük a cuki étkészleteket, mikulásos edényfogót és hasonlókat – ha ilyesmikre még nem tettünk szert, akkor most bepótolhatjuk. Van itt tányér és üveg a Télapó sütijének és tejének – bár ez leginkább a tengerentúlon hagyomány, egyre több család átveszi, akár december 6-án alkalmazzák -, de nem maradhat el a bögre és az ünnepi szalvétatartó sem. Talán mind egyetértünk abban is, hogy süteményből és nassolni valóból nincs hiány, ehhez azonban egy szervírozó tál is kellhet. És ha már a fényekről szó esett, ez az ebédlőasztalról sem maradhat el: olyan terítőt mutatunk, ami világít.

 

 

Kedves kis apróságok

Sokakat talán az őrületbe lehet kergetni a karácsonyi dalokkal, de lássuk be, ezek nélkül sincs ünnep. A zenélő dísztárgyak pedig garantáltan nem hagynak minket muzsika nélkül – vegyül például  Csendes éjt játszó karácsonyfát, ami körül kering a vonat. És ha már vonat, akkor szemet gyönyörködtető dekoráció a mozdony, ami valójában egy hógömb, benne fenyőfával. 

Ugyancsak elmaradhatatlan az adventi kalendárium, ám csokoládés-finomságos darabok helyett egy örök “naptárat” hoztunk.

Akár a polcokon is lehet tárolni a lenti, házakat formáló dobozokat – amik apróságok tárolására alkalmasak -, ám kisebb ajándékok csomagolásának is ideálisnak bizonyulhatnak, ugyancsak fel lehet akasztani a kis zoknikat, amik ajándék tárolására is jól használhatók. Az utolsó, nyalókát mintázó díszt pedig elsősorban a bejárat mellé javasoljuk, ezzel is jelezve, hogy egy karácsonyi kuckó van az ajtó mögött.

 

Keresés az oldalon