Kütyü 2020. szeptember 15.

A legjobb táblagép-kiegészítők tanuláshoz

Fatima Kütyü 2020. szeptember 15.
Rengeteg őrült kütyü-kiegészítőre lehet bukkanni az interneten, de persze nem lehet minden egyes apróságra pénzt kiadni azzal a címszóval, hogy majd jó lesz valamire. Mi azonban összegyűjtöttünk olyan eszközöket, amiknek valóban nagy hasznuk van akár a tanulásban, munkában, szórakozásban.

Évekkel ezelőtt talán nem, de ma már bátran kijelenthetjük, hogy egyetemre bőven elég egy táblagép, ugyanis néhány kiegészítővel együtt tökéletesen alkalmas a laptopok helyettesítésére. Lehet rajta jegyzetelni – akár a billentyűzettel gépelve, akár okosceruza segítségével kézzel írva -, meg lehet csinálni a beadandókat, könyv helyett ezen is lehet olvasni, aláhúzni, kiemelni a tanulnivalót, böngészni, de a közösségi média és fontosabb tanulós alkalmazások is futnak rajta és persze a kikapcsolódáshoz szükséges filmnézésre, játékra is használható.

Azt azért nem mondanánk, hogy feltétlenül olcsóbb megoldás is, mint egy laptop – különösen ha iPadről beszélünk -, mindenesetre ki lehet fogni jókat, jó áron. Ahhoz azonban, hogy a tanulás, munka, szórakozás valóban kényelmes legyen, összeszedtünk néhány praktikus kacatot az Amazonról bőven 15 ezer forint alatt, amiket érdemes beszerezni.

Apple iPad 7 2019

 

Támasztékok és tartók

Valószínűleg abban mind egyetértünk, mennyire fontos, hogy az ülőmunka (és a tanulást is ide sorolhatjuk) közben figyeljünk a tartásunkra – mind gerinc és nyak szempontjából. Az ergonomikus szék mellett egy táblagéptartóra is szükség van, hogy ne kelljen az eszköz fölé hajolni, kuporodni. Persze akad, aki egy pohárral vagy könyvvel támasztja meg a készüléket – ami lecsúszhat és esetleg szép kis karcolásokat szerezhet -, ennél azonban használhatóbb megoldások tucatját tudjuk felsorolni.

Az egyik ilyen Lamicall terméke, ami bár maximum 13 hüvelykes tableteket képes megtartani stabilan, számtalan pozitív tulajdonsága is van. Állítható a dőlése, a tartórész gumibetéttel van ellátva, ami megvédheti készüléket a napi karcolásoktól és csúszásoktól, ráadásul a kábelek sem gubancolódnak össze, törnek meg a kábelrendezőnek köszönhetően.

 

Táblagéptartó

Ár: kb. 6900 Ft.

Hirdetés

 

A nagyobb csavar azonban most következik: legfeljebb 10,5 hüvelykes, 600 grammos vagy könnyebb gépek tárolására alkalmas a Dracool asztalhoz csíptethető modellje, ami állítható, így változatos magasságban és szögben lehet alkalmazni. Akár főzés közben is használható a konyhapultra csípve – vagy az ágy végére sorozatozás közben, vagy tanuláshoz.

 

Táblagéptartó

Ár: kb. 11 ezer Ft.

Hirdetés

 

A Coolertek eszköze a 12 inch alatti táblagépeknek és laptopoknak adhat támasztékot. A felső és az alsó gumibetétek megvédik a gépet a csúszástól és karcolódástól, emellett a lyukacsos felület szellőzőként funkcionál, segíti a légáramlást, így elkerülhető a készülék túlhevülése. 7 állítható szögben lehet használni, hogy illeszkedjen a személyes látószögünkhöz. Összecsukható, kicsi és könnyű, így akár az órákra vagy a munkahelyre is könnyen magunkkal tudjuk vinni.

 

Táblagéptartó

Ár: kb. 3400 Ft.

Hirdetés

 

Ismerős az érzés, amikor fekszel, magad fölött tartod a tabletet vagy a telefont, kicsúszik a kezedből, majd az arcodra esik? Kínos, de valljuk be, mindenkivel megtörténik. Erre találták ki a készülékre tehető szíjat, amivel biztosan nem szökik ki a markunkból. Aki egyik kezében fogja a gépet, míg a másikban az okostoll és ír, annak is kényelmesebb lehet egy ilyen szíjjal.

 

Táblagéptartó

Ár: kb. 4000 Ft.

Hirdetés

 

A kábelek, töltők, fülhallgatók, átalakítók és egyéb apróbb kütyük világában ember legyen a talpán, aki szépen, rendezetten tudja tárolni ezeket. A helyes tárolás nemcsak a kiegészítők esztétikus megjelenése miatt fontos, hanem azért is, hogy ne hagyjuk el azokat, illetve ne sérüljenek meg. Erre jó az alábbi tartó, amiben mindennek megvan a maga helye.

 

Táblagéptartó

Ár: kb. 9200 Ft.

Hirdetés

 

Amikre szükség lehet

Van, aki a jegyzeteléshez billentyűzetet választ – ezeket androidos tabletekhez olcsón meg lehet vásárolni, az Apple azonban más tészta. Ki lehet fogni azonban használható, jó áron beszerezhető billentyűzetek – kimondottan iPadekhez -, amikre érdemes beruházni. Ha azonban ilyet rendelünk, sose felejtsük el megnézni, melyik modellekkel kompatibilis!

 

Billentyűzet iPadhez

Ár: kb. 12 ezer Ft.

Hirdetés

 

Ahogy a billentyűzet, úgy az Apple Pencil sem okos mulatság: az első generációs közel 33, míg a második 50 ezer forintot kóstál. Mit tud? Írni lehet vele. Aki nem szívesen ad ki ennyi pénzt egy közönséges okostollért és nem hiányzik neki az almás logó, az az olcsóbb kategóriájú pencilek közül kedvére válogathat. A leírás szerint a Stylusnak nincs szükség Bluetooth-kapcsolatra, készen áll az azonnali használatra. Kiemelendő a hosszú akkumulátor-üzemideje: 10 óra aktív használatot kibír, 30 használat nélkül töltött perc után automatikusan kikapcsol, ha lemerül, akkor pedig pillanatok alatt életet lehet lehelni bele. 

 

Pencil iPadekhez

Ár: kb. 7900 Ft.

Hirdetés

 

Ha már az írás szóba került, egy zseniális találmánnyal álltak elő. A papír hatású fólia nemcsak a kijelzőt védi, hanem azt az érzést kelti, mintha tényleg papírra írnánk, rajzolnánk. A matt felület emellett segít megakadályozni az ujjlenyomatokat, és csökkenti a mesterséges és természetes fény tükröződését.

 

Papír hatású képernyővédő fólia

Ár: kb. 6100 Ft.

Hirdetés

 

Nem titok, a táblagépeken nincs annyi port, mint egyes laptopokon, így jón jön egy adapter (a lenti iPadhez való), ami tartalmaz SD- és TF-kártyaolvasó nyílást, HDMI-csatlakozót, USB 3.0-csatlakozót, 3,5 milliéteres audio és USB C porttot. Támogatja a képernyő tükrözését és kiterjesztést, fényképek, videók és adatok átvitelét.

 

Átalakító

Ár: kb. 12 200 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon