Felejtsd el a hűtőtáskát: így tarthatod egyszerűen frissen az ételeket a strandon
Ha unod, hogy a strandon, a forróságban hamar megromlanak a szendvicsek, és a finom falatok, ajánlunk egy különleges, természetes praktikát. Ennek segítségével akár még a nehéz, jégakkukkal teli hűtőtáskát is elfelejthetjük.
A megoldáshoz pedig nem kell semmi más, mint a kelkáposzta nagy méretű, erős levele, amely kiválóan és jól védi az ételt. Szendvicsek vagy sajtok becsomagolására is használható, természetes védőburkot képezve, amely több módon is segít megőrizni a frissességet.
A levelek ugyanis enyhe szellőzést biztosítanak, nedvességtartalmuk pedig hűvösen tartja az ételeket, anélkül, hogy azok megromlanának.

Hogy minél sikeresebben “tartósítsuk” az ennivalókat, a kelkáposzta hajlékony, frissebb leveleit válasszuk. Mossuk meg alaposan ezeket hideg vízben, eltávolítva az esetleges koszt a felületükről.
A megkímélni kívánt ételeket ebbe csomagoljuk be: tegyük a levél közepére, majd hajtsuk rá a széleit, mintha csomagot készítenénk.
A csomagolást rögzíthetjük szalvétával, vászonkendővel. A kelkáposztalevelek használata nemcsak praktikus, de környezetbarát is: nem kell műanyag, és a levelek komposztálhatók.
A kelkáposzta ráadásul nem csupán csomagolóanyagként szolgálhat: a fel nem használt levelek ehetőek, így elkerülhető a pazarlás. Frissen salátaként vagy párolva köretként is fogyaszthatók, így egyetlen darab sem vész kárba.
Az ilyen megoldások nemcsak a környezetre vannak jó hatással, hanem hozzájárulnak a tudatos és kreatív háztartási szemlélet kialakításához is.
Forrás: Tvi
