Hova utazzunk húsvétkor?

Startlap Bubba
Hamarosan itt a húsvét, és ha azon gondolkozunk, hogy el kellene utazni az ünnepre, foglaljuk le minél előbb a szállásunkat, mert évről évre egyre többen döntenek úgy, ezt a néhány napot családi pihenéssel töltik. Kikutattunk néhány szuper programot és szálláshelyet is.

A belföldi turizmus virágzik, sorra nyílnak az újabb és újabb wellness szállodák kihasználva hazánk remek adottságát, mivel gyógyvízkészlet tekintetében Magyarország a világ egyik leggazdagabb országának számít.

A kis autentikusan berendezett erdei házikótól egészen az 5 csillagos szállodáig széles palettán válogathatunk a szálláshelyek sorából, önellátás helyett akár egy több fogásos húsvéti vacsorára is befizethetünk.

Csak a pénztárcánk szabhat határt!

A húsvét kiemelt utazási időszaknak számít, a szállodák nagy része teltházas, így akciós ajánlatokra nem nagyon számíthatunk.

Wellness-célpontok

A magyarországi fürdőkultúra legalább 2000 éves múltra tekint vissza. Izland után hazánk rendelkezik a legnagyobb felszíni termálvízkészlettel, Budapest a világ egyetlen termálvízzel rendelkező fővárosa. Nem csoda tehát, ha a magyar ember életéhez legalább annyira szervesen hozzátartozik a gyógyfürdőzés mint a tengerparti népeknél a szörfözés.

A wellness szállodák árfekvése jellemzően jóval magasabb, mint az ilyen szolgáltatást nem nyújtó szálláshelyeké, de a gyógyvíz jótékony hatásainak köszönhetően testünk sok salakanyagtól megszabadul, a mozgásszervi panaszokra is gyógyírt jelent és a csontritkulásban szenvedő betegek számára is különösen hatékony terápia lehet.

Eger és környéke

Miután megnéztük az egri várat és a minaretet, majd bebarangoltuk a macskaköves, zegzugos belvárosi utcákat, kora este ellátogathatunk a Szépasszony völgybe, ahol nem csak a világhírű Egri bikavér legfrissebb évjáratait kóstolhatjuk meg, hanem ízletes fehér borok közül is választhatunk.

A gyermekek számára is készültek húsvéti programokkal a megyeszékhelyen: a Bartók Béla téren egész nap állatsimogató, óriás tojásfestés, csúzlizda, kosaras népi körhinta, nyuszikereső játék és óriás fajátékok teremtik meg a családias, húsvéti hangulatot.

Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia

Kb. 81 ezer forinttól 4 főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Hotel Eger & Park

Kb. 44 ezer forinttól 2 főre/éjszaka.

Hirdetés

Hajdúszoboszló

Ha a fürdőhelyeknek lenne fővárosuk egészen biztosan Hajdúszoboszló lenne az. A nyáron nyüzsgő kisváros tavasszal még csak ébredezik téli álmából, pont ezért ajánljuk a nyugalmas kikapcsolódásra vágyóknak, különösen a termálfürdőzés előnyeit legjobban érző idősebbeknek.

A Hajdú-Bihar megyei település ideális célpont azért is, mert összeköthető egy debreceni városnézéssel vagy egy Hortobágyi kirándulással.

A hortobágyi Pusztai Állatparkban idén is változatos programokkal várnak kicsiket és nagyokat húsvétkor: lesz tojásfestés, nyusziteke és almahalászat is.

Barátság Spa & Wellness Hotel

Kb. 38 ezer forinttól két főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Nelson Hotel

Kb. 16 ezer forinttól két főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Airport Wellness Panzió

Kb. 15 ezer forinttól két főre/éjszaka.

Hirdetés

Erdei házikó

Egyre nagyobb divat hátat fordítani a civilizációnak és elmenekülni a természetbe. Nincs is pihentetőbb mint órákra kikapcsolva hagyni a mobilt, és átadni magunkat a pillanatnak.

Tavasszal még érdemes olyan vendégházat választani, ahol legalább villanyradiátorral befűthetünk a hűvösebb éjszakára, de minden apró, a nomád életmóddal járó kellemetlenség tovaszáll, ha meghalljuk a madarak tavaszi énekét és szinte a bőrünkön érezzük az éledő természet energiáit.

Nyáron sokszor túl meleg van a hegymászáshoz, tavasszal azonban a strandformánknak is jót tehet a hegyi menet gyalog vagy kerékpárral is.

Gidrán Major

Kb. 19 ezer forinttól 4 főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Kökény és Fia Cottage Houses

Kb. 27 ezer forinttól két személyre/éjszaka.

Hirdetés

Hagyományőrzés

A húsvét a legnagyobb keresztény ünnep, egyik legfontosabb eleme a húsvéthétfőn esedékes locsolkodás. Napjainkban kevés magyar népszokás van életben, és sajnos könnyebben vesszük át más nemzetek trendien eladott, ám számunkra gyökértelen népszokásait, mint modernizáljuk vagy megőrizzük a sajátjainkat.

A bakancslistádon mindenképp szerepeljen, hogy egyszer meg kell nézni, milyen az igazi, autentikus tojásfestés, hogyan lesznek csurom vizesek a lányok Hollókőn, és milyen mondókákkal próbálják meg őket kicsalni az udvarra a legények.

Hollókő

Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. A gazdag folklór programok mellett belekóstolhatunk a palóc konyha remekeibe, de családi és gyermekprogramok is várják az idelátogatókat. Hollókő nem metropolisz, így a szállásra kínált lehetőségek száma véges, de a környéken is akadnak szerencsére kiadó szobák. Megéri ellátogatni ebbe a kedves Nógrád megyei ékszerdoboz faluba. A környéken számos kedves hotelt, panziót találunk. 

Sztár Motel Balassagyarmat

Kb. 15 ezer forinttól két főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Palóc Panzió Szügy

Kb. 13 ezer forinttól két főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Bagoly lak Mátraszentimre

Kb. 39 ezer forinttól 4 főre/ éjszaka.

Hirdetés

Ópusztaszer

Április 21-én rügyfakasztó vasárnap és 22-én vízbevető hétfőn életre kell a skanzen.

Ételszentelés, tojásfestés és régimódi locsolkodás várja az idelátogatókat.

Lesznek játékok, sok-sok népviseletbe öltözött fiú és lány. Természetesen itt is meg kell kóstolni el a térségre jellemző finom halételeket!

 

Platán Szálláshely Sándorfalva

Kb. 13 ezer forinttól 2 főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Kentaur Lovaspanzió Hódmezővásárhely

Kb. 16 ezer forinttól 2 főre/éjszaka.

Hirdetés

A Balaton

Sajnos azt nem tudjuk megígérni, hogy húsvétkor már fürödni is lehet majd a magyar tengerben, de szuper programnak ígérkezik körbetekerni, sőt testünknek-lelkünknek jót teszünk vele, ha ezt nem a nyári negyven fokban próbáljuk meg abszolválni.

A nagy tó partján wellness szállodák, panziók sorakoznak és a nyári főszezonnal ellentétben a Balaton egészen más arcát mutatja az ilyenkor felé járóknak.

A badacsonyi borvidékre is mindenképp érdemes ellátogatni, amely újra fénykorát éli.

A Balaton vidékén is zajlik a magyar gasztro-forradalom, a fine-dining éttermek felkeresésével gyorsan eltelik a hosszú hétvége.

Hotel Annabella Beach Resort Superior Balatonfüred

Kb. 33 ezer forinttól 2 személyre/éjszaka.

Hirdetés

 

Fenyves Yacht Club Balatonfenyves

Kb. 35 ezer forinttól 2 főre/éjszaka.

Hirdetés

 

Hotel Bacchus Keszthely

Kb. 24 ezer forinttól két főre/éjszaka.

Hirdetés

 

*A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, azok, illetve az ajánlatok a részletektől függően változhatnak.