Otthon 2020. november 22.

Meglepetésmárka a leghatékonyabb mosószer

bubba Otthon 2020. november 22.
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) 13 mosópor hatékonyságát tesztelte, és még az árérték arány tekintetében is akadt meglepetés.

A mosószerek tisztító hatását vizsgáló, 8 féle folton elvégzett teszten a legismertebb mosószermárkák (pl. Ariel, Persil, Tomi stb.) mellett helyet kaptak a környezetkímélő, ökocímkés alternatívák is. 

A teszt abszolút győztese a Müller drogéria sajátmárkás terméke, a Blink Öko mosópor lett, amely hatékonyságát tekintve minden kategóriában kiemelkedő eredményt ért el. Ráadásul az ára is nagyon kedvező.  Egyben ez volt az egyetlen mosópor a mezőnyben, ami rendelkezik EU Ecolabel minősítéssel – írja az Azénpénzem.hu.

A legnagyobb nevű márkák még pontszerző helyre sem futottak be, az Ariel a hetedik, a Tomi pedig sereghajtó lett. A vizsgált termékek részletes eredményei itt érhetőek el.

A talán leggyakoribb szennyeződést, a zsíros-fűszeres ételfoltot (kakaó-tej folttípus) a ruhából a Denkmit mosópor viszi ki legjobban, a színes ruhák általános tisztításában mindenféle foltra is ez a termék a legmegfelelőbb a TVE tesztje szerint.

Illusztráció (getty Images)

Keresés az oldalon