Otthon 2020. október 27.

Hátborzongató halloweeni dekorációk az idei ünnepre

Fatima Otthon 2020. október 27.
Már csak néhány nap van Halloween estéjéig, de még nem késő beszerezni az ötletes dekorációkat. Hoztunk néhányat, amiből szemezgethetsz.

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti, ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, 1840 körül került Észak-Amerikába, amikor sok elszegényedett ír földműves vándorolt ki Írországból, akik magukkal vitték az ősi kelta eredetű népszokásaikat és hitvilágukat is.

A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. Amerikában az 1900-as évek elejétől vált egyre népszerűbbé, majd a legkedveltebbé halloween ünnepe, az ünnepi fesztiválokon szörnyek, boszorkányok, földönkívüliek, kalózok, rajzfilmek és mesék szereplői, állatok és hírességek maszkjait viselő jelmezesek jelennek meg – az utóbbi időkben pedig horrorfilmes karakterek is megjelentek. 

Fotó: Startlap, Vivre

A hagyomány Magyarországra is begyűrűzött, persze nálunk még elég kezdetleges stádiumban van. Itt még nem járnak a gyerekek azt kiáltva, hogy ˝csokit vagy csalunk!˝, maximum bulikban, összejöveteleken és izgalmas rendezvényeken öltöznek be az emberek jelmezekbe. Többen azonban szeretik ilyenkor halloweeni díszbe öltöztetni a lakást – nekik hoztunk pár ötletet.

Legjobb dekorációk Halloweenre

Ehhez az ünnephez szorosan kapcsolódik a tök, amibe ijesztő arcot, motívumot faragnak, majd lámpásnak használják azt. Aki azonban az egyszer használatos töklámpás helyett valami tartósabb dísztárgyra vágyik, annak ajánljuk a lentit, három vigyorgó tök van egymáson. Mérete: hosszúsága 28.5 cm/szélessége 26.5 cm/magassága 62 cm, tehát mutatós, jókora dekorációról beszélhetünk. A Vivre oldalán egyébként több ilyen töklámpást is találhatunk sokféle elrendezésben, méretben és mintában, mindenképpen érdemes körbenézni, legyen szó akár kerti, akár asztali díszről.

 

Halloween Dísztök

Ár: 12 490 Ft.

Hirdetés

 

Jellegzetes hátborzongató dekorációs elem a madárijesztő is, ám az alábbi azért félelem helyett inkább mosolyt vált ki az emberekből. Ajánljuk a kertbe vagy az ajtó elé.

 

Halloween Dísztárgy

Ár: 2 590 Ft.

Hirdetés

 

A fekete macskák rossz hírének eredete arra az időre nyúlik vissza, amikor még lovaskocsival jártak az emberek – ha sötét volt, a lovak megrémültek a macskák felvillanó szemétől, megvadultak, ez pedig balesethez vezetett. Többek közt innen ered a hiedelem, miszerint a fekete macska balszerencsét hoz. Mindezek tudatában érthető, miért került fel a legjobb ijesztő halloweeni dekorációk listájára.

 

Black Cat Halloween Dísztárgy

Ár: 6 390 Ft.

Hirdetés

 

Elrugaszkodva a talajtól, a plafonról lelógatható díszeket is hoztunk. Például a lenti csontvázpárost, egy vőlegényt és egy menyasszonyt – ezek is izgalmas kellékei lesznek a lakásnak a hétvégén.

 

Skeletons Halloween 2 db Dísztárgy

Ár: 2 290 Ft.

Hirdetés

 

A fekete macskához hasonlóan a denevérekről is terjednek a mendemondák és a babonák, így nem meglepő, hogy felkerült a díszek listájára. Egy füzért hoztunk, amit akár ajtóra, ablakba, akár falra, esetleg polcra is lehet futtatni. Méretek: hosszúság 175 cm/szélesség 10 cm/magasság 0.6 cm. 

 

Bats Halloween Füzér

Ár: 3 890 Ft.

Hirdetés

 

A denevérek után a pókokról sem feledkezhetünk meg. Míg az év többi napján azon ügyködünk, hogy eltüntessük a pókhálót a lakásból, most teli tehetjük vele az összes sarkot, polcot. Akár kis figurákat is tehetünk a hálóra, ezzel még ijesztőbbé téve a környezetet.

 

Halloween Pókháló

Ár: 1 490 Ft.

Hirdetés

 

Végül – de nem utolsó sorban – a kertben is elhelyezhetünk mécseseket, erre is egy pókhálós darabot választottunk.  

 

Halloween Gyertyatartó

Ár: 12 490 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon