Divatos gumicsizmák télre

Startlap Bubba
Míg egyesek imádják, mások idegenkednek tőle, az tagadhatatlan, hogy az őszi és téli esős, latyakos időjárásban nagyon praktikus a gumicsizma.

Már csak azért is érdemes levetkőzni az előítéleteinket, mert már számtalan fazon, szín és stílus közül választhatunk, így bárki megtalálhatja az igényeinek és az ízlésének megfelelő gumicsizmát.

Idén például kifejezetten divatosak a bőr és velúr hatású darabok, amelyekről elsőre meg sem mondanánk, hogy műanyagból vannak, így ötvözik magukban a női bőrcsizmák eleganciáját a gumicsizmák praktikusságával.

Élénk színek

A felnőtteknek sem muszáj a visszafogott színekhez ragaszkodniuk, ha gumicsizmáról van szó. Ha igazán trendi és minőségi gumicsizmát választunk, egyáltalán nem baj, ha a színével is felhívjuk rá a figyelmet. Az igazán bevállalósak a csillámos verziókkal is próbálkozhatnak. 

1. Alacsonyszárú gumicsizma – Devergo / 2. Kaucsukból készült bokacsizma – Tretorn / 3. Rózsaszín gumicsizma – Melissa Rain Drop Boot / 4. Csillogó kék csizma – Chiara Ferragni

Lovaglócsizmák és igazi gumicsizmák

Sportszerboltokban is érdemes körbenézni jó gumicsizmákért, hiszen az ott kapható lovaglócsizmák kifejezetten divatosak. Sok lábbeliről nem lehet megmondani, hogy nem bőrből készült, ráadásul meleg és kényelmes viselet – így például a Decathlon csizmája. 

Vannak emellett olyan fazonok is, amelyek kifejezetten hangsúlyozzák, hogy itt igenis gumicsizmáról van szó. A Devergo gumicsizmája például az igazán bevállalósaknak készült.

5. Bőr hatású lovaglócsizma – Decathlon / 6. Magasszárú lovaglócsizma – Hunter  /  7. Különleges, fűzős csizma – Devergo

Különleges fazonok

Míg a legtöbb gumicsizmának jellegzetes hosszú szárú vagy bokacsizma jellegű kialakítása van, a népszerűségük miatt egyre többféle fazont dobnak piacra a gyártók. Van olyan darab amely például egy az egyben bakancsra hajaz, de akár magassarkú változatot is lehet kapni.

8. Kaucsuk sárga csizma – Tretorn / 9. Ekológikus bőrből készült csizma – Guess / 10. Rózsaszín magassarkú – Melissa

Minták

Egy gumicsizmának sem kell unalmasnak és egyszínűnek lennie, számos mintás darab közül is választhatunk.

11. Kígyóbőr mintás csizma – Big Star / 12. Ekológikus bőrből készült arany-fekete csizma – Guess / 13. Bézs csizma, Mel-Flex anyagból – Melissa