Az őszi szezon 8 cipőkülönlegessége

Szabó Sári 2019. október 05. Szépség

Most, hogy a nyári lépők, a papucsok, szandálok, könnyű cipők lent pihennek a tárolóban, végre előkerülhetnek a kedvenc bakancsaink, csizmáink, és a melegebb cipők.

Szakértőnk
Szabó Sári

Szabó Sári

Szabó Sári grafikus, stylist, ötleteit a sariszabo.com-on is megtaláljátok.
Cikkei

Idén ősszel is elég sok újdonságra készülhetünk lábbelik terén, de szerencsére van pár klasszikus, ami ugyanolyan népszerűségnek örvend majd, mint az elmúlt pár évben.

1. TÖRPESAROK

Forrás: Zara

Régi idők kedvence most joggal nagy visszatérő, hiszen idén is fő szempont a tervezők asztalán a feltétel nélküli kényelem. Így, ha nem is vagyunk a legnagyobb rajongói a magas saroknak, de szeretnénk valami igazán nőies fazonban belibbenni valahová, ez a magasságú cipő a lehető legjobb választás.

A forma megszokott, a kényelem magával ragadó.

A cipők újraálmodói pedig arra is ügyeltek, hogy a cipők merész színeivel még véletlenül se kerüljünk a szürke egér kategóriába. Válasszunk bátran élénk színt, vagy egy szokatlan mintázatot ami a legsnasszabb együttest és végtelenül érdekessé teszi.

2. BLOKK SAROK

Forrás: Zara

Már a korábbi években is kedveltek voltak a magasabb sarkú cipők között a blokk sarkú cipők. A cél természetesen itt is az volt, hogy ebben a lépőben ne bukjunk orra az első pár lépés után, és ne érezzük úgy, hogy azonnal le szeretnénk ülni. A blokk sarok azért is győzedelmeskedik minden alkalommal a tűsarok felett, mert nem kell koncentrálva egyensúlyoznunk minden egyes lépésnél (tisztelet a kivételnek, aki magabiztosan jár órákig tűsarokban).

Ha még hiányzik egy nőies kedvenc az őszi- téli cipőink között, akkor válasszunk egy ilyen sarkú cipőt, és nem fogjuk megbánni.

A választásnál azonban ügyeljünk arra, hogy a cipő belseje  puha, és párnázott legyen, hiszen a talpunk igen nagy felületét fogja érinteni a sarok rész, így ezt nem árt megfelelő puhasággal kompenzálni. Azonban, ha a puhaság terén biztosra akarunk menni, és az üzlet kínálatában esetleg feleljük, válasszunk gumi talpú verziót. A gumi igazodik legjobban a testünk súlyához, így biztosan egész nap kényelmesen érezzük majd magunkat benne.

3. PLATFORM

Forrás: Zara

Pár éve nagy népszerűségnek örvendenek a platform talpak, mind a csinosabb magas sarkú cipők, valamint bakancsok és csizmák terén is. Csizmák és bakancsok esetében a magasságok elérték a kilencvenes évek hőn áhított Buffalo cipői magasságát, sőt a Buffalo cipők hangulata (kimondhatjuk és el sem hisszük, hogy ez megtörtént) visszatérőben van, átitatva némi punkos hangulattal. Magassarkú cipők terén inkább a hetvenes évek hippi és táncdalfesztivál stílusa dominál, de nemcsak forma terén, hanem az anyagok és minták is ezt az időszakot hivatottak visszahozni.

Ezekben a cipőkben szó szerint két lábbal állhatunk a földön.

Láb nem fog kibillenni, ebben biztosak lehetünk. Választásnál ügyeljünk rá, hogy a cipő anyaga és a talp súlya egyensúlyban legyen. A talp lehetőleg ne húzza le a cipő anyagát, de ne is legyen olyan könnyű, hogy a szél elfújjon miket. Ha szeretnénk némi vagányságot csempészni mindennapjainkba, válasszuk a platform megoldásokat.

4. KOCKA CIPŐORR

Forrás: Zara

Szintén a kilencvenes évek nagy favoritja, a kockaorr is beszivárgóban van a divat színterén és szépen lassan minden cipőtípusnál fellelhető. Láthatjuk balerinákon, magassarkú cipőkön, bakancsokon, de még szandálokon is.

Ez a típus is inkább a különlegessége miatt válhat nagy kedvenccé.

Határozott vonalak jellemzik, ezzel ölthet maszkulin jelleget, ez azonban, ahogy már megszokhattuk, az idei szezon jellegzetessége az öltözékek minden területén. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a városias minimalista stílust némi játékossággal kiegészíteni.

5. ÁLLATMINTÁS CIPŐK

Forrás: Zara

Szinte már meg sem lepődünk az állatmintákon a ruhaboltok választékát böngészve, annyira a kötelező a minták palettáján. A leopárd és a zebra még mindig abszolút befutó, azonban pár hónapja már a krokodil és a tehén (igen a tehén) minta is beférkőzött a skálára. Ezek a minták most színek tekintetében is rendkívül változatosnak bizonyulnak.

A bátrabbak egészen nyugodtan próbálkozzanak élénkebb, akár metálfényű változatokkal is.

Ha egy ilyen cipőben lépünk utcára, biztosak lehetünk benne, hogy öltözékünk nem fog egyhangúnak hatni.

6. ROGGYASZTOTT SZÁRÚ CSIZMÁK

Forrás: Zara

A hetvenes éveket idéző típusok és anyagok mellett a hetvenes évek egyik jellegzetes szabása bőr csizmák területén a laza csizmaszár is visszatért. Eddig görcsösen kapaszkodtunk a vádlit feszesen tartó magasszárú csizmákhoz, ez a tendencia viszont már tavaly tél végén is enyhülni látszott, mígnem odáig nem fajult, hogy a hosszabb, combcsizmák tekintetében is ez az abszolút befutó.

Ha kedveljük a laza elegancia, és kényelmesen szeretnénk sikkesnek mutatkozni idén, feltétlenül szerezzünk be egy ilyen modellt.

Ha pedig erősebb vádlival rendelkezünk, végre adhatunk egy esélyt a magasabb szárú csizmáknak. 

7. COWBOY CSIZMÁK

Forrás: Zara

Az idei nagy kedvenc a fesztivál hangulatot kölcsönző veszkó csizma már tavasszal felütötte a fejét. Most ősszel és télen is hatalmas sláger lesz ez a kényelmet és menőséget kölcsönző lábbeli. A kényelem persze nemcsak a látszat, hiszen ebben a csizmában egész nap lófrálhatunk, végig kellemesen fogjuk magunkat érezni benne.

A divat szerelmesei pedig nemcsak a magszokott fekete és barna színeket ölthetik magukra.

Egy vagány állatminta, vagy egy szokatlan színkombináció varázsolja ezt a klasszikust statement darabbá.

8. ZOKNICIPŐK

Forrás: Zara

A már évek óta kedvelt zoknicsizmák és zoknicipők év végére sem tűnnek el.

Aki már korábban szert tett egy ilyen darabra, bátran viselje idén ősszel is.

Hacsak nem hordta már szanaszét, hiszen ezek a lépők a kínálat egyik legkényelmesebb darabjai. A kellemes viselet mellett pedig nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy ezzel a modellel tudunk még pár centit felfelé csalni a magasságunkhoz, ha hasonló színű alsóval viseljük. Rendkívül jól mutat szűk farmerral, de, ha igazán divatosak szeretnénk lenni, akkor viseljük vastagabb culotte nadrággal, vagy midi szoknyával.

 

A stílusok változatossága az idei szezonban nemcsak ruhákra jellemző, hanem a lábbelikre is, így érdemes még idén jó minőségű darabokat vásárolni, amiket még évek múlva is tudunk hordani.

Keresés az oldalon