Az év egyik legforróbb lakástrendje: átalakuló dinamikus szoba

Startlap Bubba
Az egyre kisebb terek hívták elő az egyre ötletesebb megoldásokat, ám az árak még elég borsosak!

A világ nagyvárosaiban töretlenül növekvő népsűrűség a divatos lakástrendekre is hatással van, értelemszerűen a cél az volna, hogy a korábban megszokottnál kisebb helyen tudjunk az otthonosság teljes érzetével élni – hívja fel a figyelmet többek között erre is a Boss Magazine cikke.

Ügyes lakásmegoldások – ágyból szekrényt

Egyáltalán nem meglepő, hogy a kezdeményezés a papíron lassan kilencmilliós népességgel rendelkező New Yorkból gyűrűzött ki, ahol a 10-20 négyzetméteres lakások mára már normálisnak tekinthetők, így az is, hogy 2018 egyik fő életmódtrendje a dinamikus szoba lett.

Olyannyira, hogy külön cégek szakosodtak a kelet-közép-európai szemmel (még?!) kifejezetten aprónak mondható lakások berendezésére.

Itt természetesen a legfontosabb szempont a multifunkcionalitás, hiszen törekedni kell minden egyes négyzetcentiméter maradéktalan kihasználására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így egyre nagyobb a keletje az olyan bútoroknak, melyeket egy gombnyomással átalakíthatunk, így kapva például egy ágyból ruhásszekrényt – mondta el az egyik ilyen új apartmanépület képviselője.

Azért megkérik az árát!

A végeredmény nagyjából olyasmi lesz, mint amiket az Ikeában láthat az ember, annyi különbséggel, hogy az elképzelésnek az építészet és a robotika is szerves részét képezi, melyek segítenek minket abban, hogy jobban ki tudjuk használni a rendelkezésünkre álló teret.

Az ilyen bútoregységek ára nagyjából 10 000 dollár (2,8 millió forint) körül kezdődik, ami „igen jutányosnak tekinthető”, hiszen sokan azért voltak kénytelenek kisebb helyekre költözni, mivel nem tudták kifizetni a nagyobbakkal járó megélhetési költségeket.

El kell azonban azt is mondani, hogy ha beruházunk egy ilyenbe, az befektetésnek sem rossz, hiszen amellett, hogy nagyban megkönnyíti az életünket, még könnyen hordozható is, magyarán költözéskor sem kell hátrahagynunk.