Vásárlás 2020. június 23.

Az 50 éves Queen együttesről ad ki bélyegsorozatot a brit posta

bubba Vásárlás 2020. június 23.
A zenekar dobosa, Roger Taylor és a gitárosa Brian May szerint óriási megtiszteltetés érte őket ezáltal.

A Queen együttesről ad ki bélyegsorozatot a brit posta a legendás rockzenekar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a jövő hónapban.

Megadják a módját

A sorozat 13 bélyegén a zenekar legnépszerűbb albumainak borítói, élő koncerteken és a banda első, 1974-es stúdiófotózásakor készült fényképek szerepelnek – közölte kedden a brit királyi posta.

“Micsoda megtiszteltetés! Most már tényleg a bútorzat része vagyunk” – reagált a bélyegkiadásra az együttes dobosa, Roger Taylor.

A Queen tagjai a brazil Rock in Rio fesztiválon, 1985 januárjában (Fotó: Dave Hogan / Hulton Archívum / Getty Images)

Brian May gitáros kijelentette: azóta, hogy 50 éve ők, a “négy koraérett fiú”, megkezdték az útkeresést, “lehetetlen álmuk megvalósításának” szentelték életüket.

Furcsa olykor arra ébredni, hogy mára milyen pozícióban vagyunk – nemzeti intézménnyé váltunk” – mondta.

Két nagy csapat után érte őket a megtiszteltetés

A több mint 300 millió lemezt eladó Queen a harmadik olyan zenei együttes a Beatles (2007) és a Pink Floyd (2016) után, amelynek a brit posta bélyegsorozattal állít emléket.

A Queen 1991-ben elhunyt frontemberéről, Freddy Mercuryról már 1999-ben külön bélyeggel emlékeztek meg.

A brit királyi pénzverde az év elején olyan érmét bocsátott ki, amelynek egyik oldalán II. Erzsébet királynő (queen) portréja látható, a másikon pedig Mercury, May, Taylor és John Deacon basszusgitáros hangszere, valamint a Queen felirat látható.

 

(MTI)

Keresés az oldalon