Aszalt, szárított gyümölcsök házilag egyszerűen

Marci 2019. május 23. Trending

A különféle gyümölcsök, zöldségek, illetve húsok napon aszalása, illetve szárítása talán a legrégebbi tartósítási technológiája az emberiségnek. Ennek megfelelően rémesen időigényes és macerás tevékenység, amit csúnyán megtorpedózhat a szeszélyes időjárás is. Persze ha az embernek van egy aszalógépe, mindjárt más lesz a helyzet.

A GCSJ rozsdamentes acélból készült aszalógépe bár elsőre elrettentően hangzik, mégsem kell ipari léptékekben gondolkodnunk hozzá. Bár tény, hogy egy kisebb családi étteremvállalkozás igényeit simán képes kielégíteni, ha arról van szó.

A hattálcás megoldás lehetővé teszi, hogy egyszerre több dolgot is szárítsunk (zöldségeket, gyümölcsöket vegyesen is akár), az állítható hőmérséklet pedig komolyabb projektekre is lehetőséget ad.

GCSJ aszalógép

Ára: Kb. 40 000 Ft.

Hirdetés

Két szó: Beef Jerky

Nyilván a beef jerkyre (szárított marhahús) gondolunk itt elsősorban, ami angolszász területen (különösen az USA-ban és Ausztráliában) és Dél-Afrikában is a kezdeti telepes muszájkajából vált népszerű csemegévé.

Magyarországon is kapni már itt-ott, de meglehetősen drágán mérik, így egész biztosan jobban megéri rendesebb mennyiségben otthon előállítani.

Ügyeljünk arra, hogy mikor mit szárítunk

Egyetlen dologra tanácsos odafigyelni, ha ilyesmibe fogunk, hogy igyekezzünk a húsokat, halakat külön turnusban szárítani, mert egyébként sokakra hathat kiábrándítóan a halszagú szárított paradicsom, úgyhogy ezt próbáljuk is elkerülni.

Keresés az oldalon