Utazás 2018. december 14.

Ajándékozz élményt tárgyak helyett karácsonyra! Tippek.

bubba Utazás 2018. december 14.
Főző-vagy búvártanfolyam, kultúra-utalvány, rafting vagy siklóernyőzés karácsonyra: kiváló tippek azoknak, akik élményt ajándékoznának.

Biztos mindenki kapott már karácsonyra olyan ajándékot, ami rossz esetben már megvolt neki, nem is olyat szeretett volna, jó esetben pedig egyszerűen csak nem volt rá szüksége, és a szekrény mélyén végezte lomként. Ezeket a bakikat könnyen ki tudjuk küszöbölni, ha haszontalan tárgyak helyett élményt adunk karácsonyra. Ha emellett döntünk, számtalan opció közül választhatunk a család minden tagja számára.

Kultúra ajándékba

Mi sem egyszerűbb annál, mint venni egy mozi-, koncert vagy színházjegyet, azoknak, akik szívesen járnak ilyen helyekre. Ennek viszont van egy fontos hátulütője: ha időponthoz kötött, arra is figyelnünk kell, hogy éppen ráérjen majd a megajándékozott.

Ha nem vagyunk biztosak az időbeosztásában, mozi vagy színház esetén válasszunk inkább ajándékutalványokat, amelyeket bármikor fel tud használni. Karácsony előtt például rengeteg színház kínál akciós bérletkonstrukciókat, köztük olyanokat is, amelyeket szabadon választott előadásokra lehet beváltani.

Decemberben általában már a fontos zenei fesztiválokra is bőven tudunk jegyeket és bérleteket venni, ráadásul ilyenkor még nagyon kedvezményes, early bird áron juthatunk ezekhez.

KULTÚRA AJÁNDÉKUTALVÁNY

A kártyákkal több programlehetőség közül választhatunk. Többféle összegtől kapható.

Hirdetés

Sportolás

Lehet, hogy nem lesz őszinte a párunk mosolya, ha a fa alatt a kiadós bejglievés után fitneszbérlet várja, de ezen kívül is számos lehetőségünk van, ha valakinek sportélményt szeretnénk ajándékozni. Akik egyébként is szívesen sportolnak, azok valószínűleg örülni fognak, ha valami különleges, akár kicsit extrémebb vagy mókásabb élményben sportot is kipróbálhatnak.

Tandemugrás, paintball, barlangászás, szélcsatornában lebegés, rafting, siklóernyőzés… a lehetőségek kimeríthetetlenek az extrém és kevésbé extrém élményekből. Talán kevésbé fér bele a sportolás kategóriába, de az oldtimerek, katonai járművek, sportautók vezetése szintén olyasmi lehet, ami sokaknak a bakancslistáján szerepel.

EXTRÉM SPORTOLÁS AJÁNDÉKKÁRTYÁK

Hirdetés

Tanfolyamok

Festő, varró, kötő, főző, sminkes, borász- vagy tánctanfolyam? Mind szuper ajándék lehet, ha tudjuk, hogy egy barátunk vagy családtagunk új hobbit keres, vagy van valami, amit már régen ki szeretett volna próbálni, csak eddig sosem jött össze neki. Ha szeretnénk, akár mi is csatlakozhatunk hozzá, így ezzel tulajdonképpen minőségi együtt töltött időt ajándékozunk.

Azt viszont vegyük figyelembe, hogy ha tanfolyamot választunk, akkor valószínűleg több alkalmas, hosszabb távú elfoglaltságról van szó. Ha nem szeretnénk ebből problémát, akkor jó alternatívát jelentenek a rövidebb workshopok, amelyekből szintén rengetegféle van a technofestéstől kezdve a kisbútorkészítésen át a tüllszoknyavarrásig.

TANFOLYAMOK AJÁNDÉKBA

Hirdetés

Előfizetés

Szintén jó ötlet a magazin- vagy újságelőfizetés, legyen szó akár olyan lapról, amelynek a megajándékozott rendszeres olvasója, vagy olyanról, amelyről tudjuk, hogy az érdeklődésébe vág, ezért tetszene neki. Ekkor ráadásul az ajándékunknak még fizikai lenyomata is van, ami rendszeresen ott lesz családtagunk, barátunk postaládájában.

Szuper ajándék lehet egy Netflix-, HBO GO, Spotify vagy Apple Music-előfizetés a film, illetve zenerajongóknak. Ezt az ajándékot ráadásul pár perc beszerezni, csak arra figyeljünk oda, hogy a megajándékozott nevére és emailcímére regisztráljuk a szolgáltatást. Annyi a lényeges különbség például egy magazinelőfizetéssel kapcsolatban, hogy nem egyszerre fizetünk a szolgáltatásért, hanem havonta fogják levonni a számlánkról az 1500-3000 forint körüli összeget, és ha nem írjuk át idővel a megajándékozott számlájára vagy nem mondjuk le, akkor ez egy év leteltével is így marad.

Hirdetés

Keresés az oldalon