Vásárlás 2020. március 22.

A Tescóban és a Metróban változott a helyzet

bubba Vásárlás 2020. március 22.
A boltosok szerint sok embernek fogytán lehet a pénze.

A napi.hu blogja megkérdezett pár boltost és úgy tűnik, mintha kicsit alábbhagyott volna a vásárlási láz. 

Bár mint írják, sok nagy boltlánc üzleteiben hiánycikké vált a hús, továbbá a legtöbb helyen a tisztítószerek kínálata is leszűkült az elmúlt hetekben tapasztalt roham miatt. A boltláncokat képviselő Országos Kiskereskedelmi Szövetség az elmúlt hetekben többször is jelezte, hogy Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban.

Vámos György főtitkár erre utalva azt is elmondta, hogy a kereskedelmi dolgozók “pokoli munkát végeznek”.

Ezzel szemben már ezen a hétvégén akadtak olyan boltok, ahol rendeződni látszik a helyzet. A lap péntek este és szombat délután több fővárosi üzletet, köztük Tesco-, Lidl-, Auchan és Metro-áruházakat keresett fel. A csirke a legtöbb helyen elfogyott, de azt ígérik, hamarosan érkezik az új szállítmány. 

“Talán sokan tényleg elhiszik végre, hogy lesz elég kaja. Másrészt egyre többen otthon maradnak és csak akkor mennek vásárolni, ha tényleg szükség van rá” – tette hozzá az egyik eladó a Tesco-ban.

Az egyik Budapest-közeli Metro-áruházban szombat késő délután viszonylag kevesen voltak, de korábban itt is ölre mentek a húsokért, tisztító- és fertőtlenítőszerekért. A bolti dolgozók úgy látják, csökkent a vásárlók száma, szerintük sok embernek elfogyhatott a pénze a korábbi vásárlások eredményeként.

Fotó: Anthony Devlin/Getty Images)

A Metro esetében számíthat az, hogy sok vendéglátós tőlük szerzi be az alapanyagokat, de ők most nem vásárolnak, mert korlátozták a nyitvatartási idejüket és kevés a vendég is. 

Emellett több megkérdezett vásárló kisebb forgalomról számolt be.

Van és lesz is elegendő élelmiszer az üzletekben. Vannak bizonyos termékek – például az antibakteriális kézfertőtlenítő -, amelyek tényleg hiányoznak a polcokról. Az alapvető élelmiszerekből van elég, ezeknél is előfordulhat logisztikai okokból átmeneti hiány, de a kereskedők folyamatosan újratöltik a polcokat.

Forrás: napi.hu

Keresés az oldalon