A legjobb személymérlegek 20 ezer forint alatt

Laura
Mindhárom árkategóriából ajánlunk kettőt.

Kellemetlen társ lehet, de sokszor fontos a fürdőszobai mérleg. A tavaszi léböjtkúrák, fogyókúrák, a kinti sportok és kirándulások újrakezdésével általában megnő az igény az életmódunk pontosabb megfigyelésére, és bizony, ilyenkor sokan jönnek rá, hogy a régi, poros és már nem túl jól működő fürdőszobamérlegük helyett egy újat kellene beszerezni – vagy éppen meg kellene venni életük első mérlegét.

Igen ám, de annyi van belőlük, mint égen a csillag, pár ezer forintostól igencsak borsos árúig. Mégis, melyiket válaszd? Ebben segítünk most, miután megkerestük, hogy a vásárlói tapasztalatok alapján melyek a toplistás termékek három árkategóriában.

5 ezer forint alatt

Ha nem vagy hajlandó pár ezer forintnál több pénzt belefeccölni, akkor bizonyára egy minimálisat, de azt stabilan tudó mérlegre van szükséged, ami megmutatja az aktuális súlyodat, és kész. A Clatronic PW3368 pont ilyen. 150 kilóig terhelhető – de ha valamiért lb-ben vagy st-ben lennél kíváncsi a súlyra, arra is átválthatod -, csúszásmentes talppal látták el, és automatikusan kikapcsol, ha már nem használod. A mértékegységeit átválthatod, és könnyű tisztítani is. Egyszerű, átlátszó – bármilyen stílusú fürdőszobában meghúzza magát diszkréten. Egy darab gombelem (a nagyobb fajta, aminek CR2032 a neve) kell bele, amivel tapasztalataink alapján akár évekig is jól elvan. 

Maradjon a minimális tudás és pénz, de azért jöhetne valami bulisabb kinézet? Mi a Gallet PEP954 “Akvarell” modelljébe szerettünk bele, hisz milyen mókás már?! 180 kilóig bírja a terhelést, egyéb tekintetben pedig pontosan ugyanazokat tudja, mint fent említett konkurense.

5-10 ezer forint között

Nem bízol a legolcsóbbakban? Akkor válassz egy icipicit drágábbat! A Tefal neve szerintünk már régóta jó biztosíték a megbízható termékekre, ráadásul a Classic Blossom PP1140V0 igazán szép a virágos mintázatával. Mégsem túlcsicsázott, mert egy egyszerű, szürke-fehér színkombinációban készült el. 160 kilóig terhelhető, tudni pedig ugyanazt tudja, mint a Clatronic és a Gallet: automatikus bekapcsolás ráálláskor, automatikus kikapcsolás 10 másodperc tétlenség után, háromféle mértékegységben való mérés. Vékony dizájn, könnyű tisztíthatóság, a gombelemet pedig mellékelik hozzá vásárláskor.

Az AEG PW 5644 testanalizáló mérleg annyira jó vételnek tűnik, hogy az már szinte gyanús. De a vásárlói vélemények alapján tényleg nincs benne átverés:

testtömeg, testzsír, izomtömeg, test víztartalom mérése, BMR és BMI kalkulátor, és természetesen minden adat tárolható a memóriájában.

180 kilóig terhelhető, 2 db AAA-s elemmel vígan működik, ráadásul futurisztikusan gyönyörű. És mindez kevesebb, mint 7 ezer forintért!

10-20 ezer forint között

Ha fullextrásabb mérlegre van szükséged, akkor mélyebben a pénztárcádba kell nyúlnod, de megéri. A kis mindentudók közül nekünk elsődleges kedvencünk az ETA Vital Trainer 7780 90000-as darabja.

Hogy mit mér? A testsúly mellett a metabolikus-kort, zsigeri zsírt, testzsírt, a testvizet, izomtömeget, csontsűrűséget és testtömeg indexet (BMI-t).

Különösen akkor ajánljuk ezt a darabot, ha igényed van rá, hogy okostelefonos alkalmazással társíthasd – vagyis tényleg nagyon szigorúan csekkolni akarod a tested adatait -, és Android 4.4, iPhone4S, vagy iOS 8.0 (vagy ezeknél újabb) telefonod van. Akár 10 személy adatait is eltárolhatod benne.

A modern, csíkozott fekete dizájn pedig komoly, és mindenhova passzol.  A több tudáshoz persze több energia is kell: ez a mérleg 4 db AAA-s elemmel működik (az első adagot megkapod tartozékként).

De nagyon népszerű még az Omron BF214 testösszetétel-elemző mérőkészüléke is. A 150 kilóig terhelhető termék 4 szenzoros mérési technológiával dolgozik, azaz rendkívül pontosan mutatja a testsúlyt.

Bioelektromos impedanciát, azaz BI módszert alkalmaz: gyenge erősségű áram segítségével, a test elektromos ellenállása alapján határozza meg a felhalmozott zsírszövet mennyiségét.

A testzsír százalék mellett testtömeg indexet, vázizom szerkezetet (!) is mér. 4 személy adatait lehet eltárolni benne, és természetesen itt is megvannak az automatikus be-és kikapcsolások. Ez a mérleg is 4 db AAA-s elemmel működik.