A legjobb női parfümök Valentin-napra

Startlap Bubba
Alaposan körbekérdeztünk női körökben, kinek melyik a kedvenc parfümje, s ez alapján elkészítettük az összeállítást.

Az illat egy kényes dolog. Ami egyikünknek a világ legfinomabb illata, attól a másik kirohan a szobából. Ami egyikünknek túl halovány, az a másiknak tolakodó. Ami egyikünknek pont kellően édes, az a másiknak negédes.

Ezért nagyon alaposan kérdeztünk körbe női ismerőseinknél – olyanoknál, akikről tudjuk: nem azok a típusok, akik csak úgy ráböknek valamire a boltban, illetve kifejezetten sokat foglalkoznak parfümökkel a mindennapjaikban is -, kinek melyik a kedvenc parfümje, és miért az.

Ez alapján pedig összeállítottunk egy parfümlistát, amit bátran ajánlunk például ajándékba is Valentin-napra!

1. Thierry Mugler – Alien

Bár külseje alapján extrém és merész illatnak tűnik, sokkal inkább egyedi. Ezt a parfümöt egymástól függetlenül többen is jelölték meg mint utolérhetetlen kedvencet.

Idézzük Andreát: “Nekem nem bántja az orrom, konkrétan alig érzem. Azt hiszem, erre mondják, hogy nem tolakodó az illata. Édes, de nem klasszikus virág vagy vattacukor illatú. Délután, este is lehet még érezni. A csomagolása, üvege szép, de az első vásárláskor cseppet sem volt mérvadó. Azóta az eltelt 6 évben sem találtam meg a méltó utódját. Már az ismerőseim is összekötöttek ezzel az illattal, azt mondják, Andi-illatom van.”

Igaz, volt egy hölgy, aki úgy fogalmazott az Alienről:

“Semmihez sem hasonlítható és fogható illat. Az üvege is nagyon egyedi. Ez kimondottan az az illat, amit vagy szeretnek, vagy utálnak, de köztes nincs.”

Vagyis tényleg nagyon egyedi. Ha ajándékba veszed, akkor lehet, hogy vállalsz vele némi kockázatot – de ha úgy gondolod, jól ismered a hölgy ízlését, és nem nyúlsz félre, akkor ezt a parfümöt jó eséllyel nagyon fogja szeretni!

Thierry Mugler - Alien

17.999 Ft (30 ml)

Hirdetés

2. Tom Ford: Black Orchid

Ezt az illatot akkor ajánljuk, ha használója szereti a karakteres, figyelemfelkeltő illatokat. Így fogalmazott róla egyik megkérdezettünk: “Alapvetően a feltűnő illatok kedvelőinek csoportjához tartozom. Ezen kívül imádom, hogy ha belépek egy helyiségbe, már lehet tudni, hogy ott jártam. Rengeteg illatot próbáltam én is, de ez a kedvenc.

Ugyanakkor rájöttem, hogy az általam kedvelt illatok szinte mindegyikében megtalálható a pacsuli. Valószínűleg ez az én kedvenc összetevőm. Imádom ezt az illatot, és már évek óta verhetetlen nálam… illetve a környezetem is mindig dicséri!”

Szóval a pacsuli egy jó kiindulópont lehet, ha még puhatolóznál. Szereti a célpont, vagy nem? Ha kifejezetten odavan érte, akkor valószínűleg jó ötlet lesz a Black Orchid, aminek üvege komoly, letisztult, fekete – igazi felnőtt hatást kelt.

Tom Ford - Black Orchid

28.900 Ft- tól (30 ml)

Hirdetés

3. Jean Paul Gaultier – Scandal

Szenzációsnak tartjuk mind a dizájnját a csinos női lábakkal, mind az illatát.

Igazi, szexi nő érzetét kelti a használata – de ez is feltűnő, egyedi és karakteres illat, így tutira kell menni a megvásárlásával! 

Ha viszont biztos vagy a dolgodban, és bevállalod a legnagyobb, 80 milliliteres kiszerelést, akkor a lehető legpoénosabb külalakot viheted haza, aminek az üvegcse tetején lóg égbe a két női láb. Igazán “botrányos”, soha el nem feledhető ajándék.

Jean Paul Gaultier - Scandal

28 340 Ft-tól (30 ml)

Hirdetés

4.  Lancome La Vie Est Belle L’ Eclat

“Tartós, nagyon finom édeskés, de nem tolakodó. Imádom. Az illat karaktere nagyon passzol a dizájnhoz.”

Ennyit mondott Juli, aki számára ez a parfüm az etalon. Valóban, amikor megszagoltuk, mi is egy rendkívül jó ízlésű, finom hölgy képét láttuk magunk előtt, aki ugyanakkor nem meghunyászkodó, nem túlszerénykedő. Nő, a maga legtökéletesebb értelmében. Az üveg pedig szerintünk csodaszép a két kis levélkével, amit a nyakára erősítettek. Igazi ajándékba való darab! 

Lancome La Vie Est Belle L' Eclat

18.440 Ft-tól (30 ml)

Hirdetés

5. Avon – Far Away Rebel

Jóval olcsóbban szeretnél beszerezni egy megbízhatóan finom illatot? Nem kell a túl extrém külcsíny, de azért ne is legyen unalmas? Akkor jó választás lehet az Avonnak ez a terméke, amiről Melinda nevű ismerősünk ezt írta nekünk: “Nehezen veszem rá magam arra, hogy illatszerek közé menjek, mert nagyon érzékeny az orrom. Ha a közelemben valaki erősebb, jellegzetes illatú parfümöt használ, rosszul vagyok tőle. Szóval az én esetemben sem a színe, sem a csomagolása, sem a márkája vagy a hangzatos neve nem fog meg, hanem az, ha megérzem az illatát, és nem fog el a rosszullét. :D”

Nagyon is jogos érv, ugyanis sokan érzékenyek még a leggyengébb illatokra is. Ha te, vagy a te kiszemelted is hasonlóakkal küzd, és még nem volt szerencséje a Rebelhez, akkor ez a szerény áron kapható kis csoda kiválóan megfelelhet.

Avon - Far Away Rebel

Akciósan 3 770 Ft-tól (50 ml)

Hirdetés

6. Moschino – Funny!

A parfüm, amibe már a neve és a külseje alapján is nagyon beleszerettünk. Hát még amikor beleszagoltunk! Emese ezt mondta róla: “Imádom! Szerintem frézia illata van, és az a legfinomabb illat nekem a világon. Régen a fehér Pumának volt ilyen illata, de kivonták a forgalomból, és nagyon bánatos is voltam sokáig… Ezt anno egy kolléganőmön éreztem meg, és azonnal lecsaptam rá, a mai napig örülök, hogy nem voltam túl félénk megkérdezni.”

Szóval: szereti a parfümcélpont a frézia illatát? Ha nem tudod, akkor először is vegyél neki egy kis fréziát az asztalára. Abból majd kiderül. És ha szereti – szerintünk csodás illat -, akkor ez a fiatalos, imádnivaló kis üvegcsébe zárt, tavaszias illat biztosan a kedvence lesz. Nem beszélve arról, hogy ezt a parfümöt is nagyon-nagyon barátságos áron szerezheted be!

Moschino - Funny!

18 260 Ft-tól (50 ml)

Hirdetés

7. Carolina Herrera – Good Girl

Ha egy olyan parfümöt ajándékoznál Valentin-napra, ami nem csak illatában, de megjelenésében is igen extrém, akkor nézd meg ezt a magassarkú cipőt formázó illatszert.  Az értékelésekből kitűnik, hogy nemcsak az üvegcipőt, hanem a tartós illatát is mindenki imádja, amiben elsősorban a mandula és a kávé illatjegyeit dominálnak, de felfedezhetjük benne a kakaó és a tonkabab jegyeit is.

Carolina Herrera – Good Girl

15.827 Ft-tól (30 ml)

Hirdetés

8. Bugatti – Bella Donna

Valamivel kedvezőbb áron szerezhetjük be ezt a virágos és gyümölcsös illatokat hordozó parfümöt, melyből elsősorban az őszibarack, a körte és a rózsabors jegyeit érezhetjük ki.
 
Hétköznapokon, de akár ünnepi alkalmakkor is képes megidézni az igazi olasz dolce vita hangulatot. Társaihoz képest viszont kevésbé markáns és erőteljes a megjelenése, illatát valamivel rövidebb ideig tartja meg az értékelések szerint.

A 60 ml kiszerelésű parfümről egy vásárló azt írta, hogy környezetében mindenki azonnal észrevette, amikor elkezdte használni. Így ha gyengébb is a parfüm intenzitása, az illatában biztos, hogy senki nem fog csalódni.

Bugatti - Bella Donna

6 999 Ft-tól (60 ml)

Hirdetés

9. Christina Aguilera by Night

Elsősorban a keleti és a gyümölcsös illatjegyeket hordozza magában a Christina Aguilera nevével fémjelzett parfüm. A kedvező árú illatszer a vélemények szerint nem túl tolakodó, a kellemes illatának köszönhetően mégis tökéletes választás a hétköznapokra is. Azt is pozitívumként említik, hogy a felfújást követően még órákkal később is érezhető az illata.

Ár-érték arányban sem rossz a 15 ml kiszerelésben is kapható illatszer.

Christina Aguilera by Night

3 270 FT-tól (15 ml)

Hirdetés

10. Ariana Grande – Thank U Next

A Thank U Next parfüm már csak a szívet megformáló üvege miatt is tökéletes választás lehet Valentin-nap alkalmából. Az üvegbe egy könnyed gyümölcsös-virágos illatot rejtettek, amiben elsősorban a kókusz és a rózsa dominál.

Értékelői szerint a különleges és tartós illata miatt azonnal a kedvencük lett. Többen azt is megjegyezték, hogy a málna, körte mellett a kapor illatát is kiérzik a nem mindennapi illatszerből. A Thank U Next parfümöt ráadásul 100 milliliteres kiszerelésben is megvásárolhatod, így biztos, hogy hosszú időn keresztül kitart a Valentin-napi ajándékod, ha ezt választod.

Ariana Grande - Thank U Next

11 340 FT-tól (30 ml)

Hirdetés

11. Calvin Klein- Eternity Moment

Az egyik vásárló azt írta a parfümről, hogy annyira szerette, hogy már akkor berendelte a következő üveget, amikor az előző kifogyóban volt. Talán nem is lehet ennél jobb ajánlása egy parfümnek, amit Valentin-napra 30-50 vagy akár 100 ml-es kiszerelésben is be lehet szeretni.

Ebben az igazán gyümölcsös parfümben elsődlegesen a licsi, málna és dinnye jegyeit fedezhetjük fel, de szerepet kap mellette a bazsarózsa, a tündérrózsa és a jázmin is.

Calvin Klein - Eternity Moment

8 790 Ft-tól (30 ml)

Hirdetés

12. Ariana Grande – Cloud

Ha a párod szereti a levendula illatát, akkor a lédús körtével és a bergamottal kevert parfüm lehet a tökéletes választás.
„Amióta először megvettem, mindig ezt veszem újra, mennyei, édes illat és extrém tartós” – írta Dóri értékelésében, ami jó kiindulópont lehet, ha a tökéletes parfümöt keressük Valentin-napra.

Ariana Grande - Cloud

24 590 Ft-tól (100 ml)

Hirdetés

13. Versace – Bright Crystal

Külsejével is igen különleges a gyémánt tetejű parfümözött kozmetikum. Gyöngyi azt írta értékelésében, hogy az egyik kedvence ez a gyümölcsös-virágos illatú spray dezodor, mert könnyed, mégis nőies.

Alexandra pedig bátran ajánlja annak, aki szereti a visszafogott, nem túl hivalkodó illatokat.

Versace - Bright Crystal

6 370 Ft-tól (50 ml)

Hirdetés