Utazás 2019. május 13.

A legjobb fürdők Magyarországon

Laura Utazás 2019. május 13.
Gyerekkel mennél, vagy pont hogy csöndes helyet keresel? Gyógyvízre vágysz, vagy egy komlós vízű sörfürdőre sörcsappal? Különféle igények szerint válogattuk ki a legjobb helyeket.

Fürdőzni készülsz? Kiugranál a családdal a hétvégére pancsolni egy kicsit az ország valamelyik jól bevált fürdőjében?

Összeállítottunk egy TOP 5-ös listát az 5 leggyakoribb igények alapján. Reméljük, segítünk vele a választásban!

Ha jól bevált és sokat bizonyított fürdőhelyre vágysz

Természetesen nem lehet egyetlen legjobbat kinevezni a jól ismert “sztárok” közül, hiszen kinek a Széchényi, kinek Cserkeszőlő, kinek Miskolctapolca az etalon.

De ha mégis meg kell határozni egyet mint megbízható és már sokat bizonyított fürdőt, akkor Hajdúszoboszlót ajánljuk. A Hungarospa fürdőkomplexum 3 gyógyvizes medencéjével, 4 nyitott látványmedencéjével, élményfürdőjével, 30 hektáros strandjával és több mint 40 féle gyógykezelésével

már többször is elnyerte az évenként kiosztott “Év fürdője” címet.

Szállás a közelben:

Hotel Atlantis Hajdúszoboszló

21200 Ft/fő/éjtől*

Hirdetés

Ha új, ígéretes fürdőt néznél meg

Az “Év fürdője” szavazás mellett évente kiosztják az “Év feltörekvő fürdője” díjat is. Ezt legutóbb Gyopárosfürdőnyerte el. Mint az interneten olvasható leírása is fogalmaz:  “az Alföld gyöngyszemeként emlegetett Gyopárosfürdő strand, élményfürdő, gyógyfürdő, termálfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló, gyönyörű természeti érték”.

A komplexum külön bája, hogy csónakázótavon is romantikázhatsz!

De strandröplabda-, strandkézilabda-, és füves focipálya is rendelkezésedre áll a sportok szerelmeseinek.

Szállás a közelben:

AKÁC Vendégház

8597 Ft/fő/éjtől*

Hirdetés

Ha gyógyvizek tárházát keresed 

A mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbenvalóban a gyógyulásodra, illetve egészséged megőrzésére, tested megújítására koncentrálhatsz.

Négyféle gyógyvíz, több mint 30 féle kezelés, és nyugodt, békés környezet garantálja, hogy újjászüless, fájdalmaid és panaszaid enyhüljenek, vérkeringésed felfrissüljön.

Nemcsak ízületi vagy gerincbetegségek, hanem például nőgyógyászati gondok esetén is csodát tesznek a fürdő vizei. De azt is megtapasztalhatod, milyen érzés egy fényterápiás masszázskádban ülni.

Szállás a közelben:

Elixír Medical Wellness Hotel

29197 Ft/fő/éjtől*

Hirdetés

Ha nagy élményt akarsz gyermekednek

Csúszdás, sok mókát és kacagást ígérő élményközpontot keresel? A választék széles, szerintünk azonban a legjobbak egyike a zalaegerszegi AquaCity, ami az adatok szerint 7,5 hektár területen, Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 mvízfelülettel várja a fürdőzőket. 

A legjobb az egészben, hogy nemcsak a kicsik előtt kimeríthetetlen a játékos fürdőzés választéka, hanem a relaxációra vágyó felnőttek számára is. 

Csendesen ringató lassú folyótól jakuzzikon át tengerpartot imitáló medencén keresztül a legvadabb csúszdákig mindent megtalálsz!

Szállás a közelben:

Álom Kuckó Apartman

11487 Ft/fő/éjtől*

Hirdetés

Ha gyerekmentes zónát is szeretnél 

Egyáltalán nem szégyen az, ha a pihenésedhez néha úgy érzed, el kell távolodnod a gyerekzsivajtól. Egy stresszes munkahét után egyedül, vagy a pároddal, netán idősebb családtagoddal fürdőzni igazi lélekfrissítőként hathat a jótékony fizikai hatások mellett, és bizony, ilyenkor nem jó, ha hangoskodás zavarja meg a lazítást.

Kehidakustány gyógy-és termálfürdője a pihenés széles skálájával vár.

Mediterrán belső terek, szauna oázis, 94 méteres óriás csúszda, kamikaze csúszdák, pezsgősziget, és gyerekmentes részleg – hogy csak néhányat soroljunk a lehetőségek teljes tárházából.

Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő hotelének vendégeként pedig ingyenes a belépésed.

Szállás a közelben:

Liget Apartmanház

16505 Ft/fő/éjtől*

Hirdetés

Ha extrára vágysz 

És végül, ha valami különlegeset szeretnél: miért nem próbálod ki a sörfürdőt? A Széchényi fürdőn belül található Thermal Beer Spa klasszikus, középkort idéző, hordószerű kádakkal vár, amibe 36 fokos vizet töltenek. 

De nemcsak azt: a sör alapanyagaiból is öntenek bele egy kancsónyit, a maláta, a komló és az élesztő ugyanis nagyon jó hatással vannak a bőrre. Ne aggódj, a víz nem sörszagú!

És természetesen a kezedbe is vehetsz egy korsó mennyei cseh sört, ha igényled: a kádak mellett ugyanis saját sörcsap áll a rendelkezésedre.

Szuper kikapcsolódás a barátaiddal, a kedveseddel, sőt, akár egyedül!

Szállás a közelben:

Blue Swallow Apartman

15532 Ft/fő/éjtől*

Hirdetés

 

*A cikkben feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek.

Keresés az oldalon