Otthon 2019. augusztus 12.

8 szuper dolog az IKEA-nál, amiről lehet, hogy eddig nem tudtál

Szponzorált tartalom Otthon 2019. augusztus 12.
Megmutatjuk, miért érdemes a kimondhatatlan nevű árucikkek mennyországának hűséges vásárlójává válni akkor is, ha eddig esetleg nem voltál elkötelezett rajongó.

Az IKEA-t elég nehéz nem szeretni. A lapra szerelt bútorok zseniális ötletével forradalmi sikereket elérő áruház a mi rögös kelet-európai valóságunkba is képes elhozni egy darabot a skandináv nyugalomból és kényelemből.

Egyik kedvenc gyerekkori programunk volt a svéd bútorbolt folyosóit végigjárni. Persze akadnak olyanok is, akik megtagadják a húsgolyómániát, meg a lakók nélküli, aprólékosan berendezett, szürreális szobák sokaságát övező imádatot.  Azonban a helyzet az, hogy ma már gyakorlatilag nehezebb találni olyan lakást, ahol egyetlen tárgy sem származik az IKEA-ból, mint olyat, ahol igen. 

A Magyarországon 1990 tavaszán megjelent üzletláncban az egyik tök jó dolog az, hogy olyan, mintha semmi sem változott volna, miközben valójában folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. Ilyen például az IKEA Family klub, ami igazából annyira nem is új, ennek ellenére még sokan nem tudnak a létezéséről, pedig a tagsággal egy rakás előny jár. De nézzük, miről is van szó pontosan.

 
Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Kedvezmények

Talán ez az a pont, ami mindenkit a legjobban érdekel. Akciókból van bőven, és rendszeresen változik, mely termékekhez juthatsz hozzá klubtagként kedvezményesen.

Külön öröm, hogy nemcsak konyhakést, vagy könyvespolcot vehetsz olcsóbban, hanem ehető dolgokat is: az étteremben, valamint a Svéd Finomságok Boltja néven futó élelmiszerüzletben – ahol amúgy egy csomó izgalmas dolgot lehet kapni – szintén válogathatsz a csökkentett árú termékek között.

Ingyen tea vagy kávé

Kezdjük ott, hogy az IKEA az a hely, ahol 150 forint egy hot dog, ami ráadásul baromi finom is, és ahogy ez az imént kiderült, az étteremben rendszeresen vannak olyan ételek, amelyek Family kártyával kedvezményesek. Az eleve kifejezetten baráti árakkal operáló kajálós részen a klubtagok számára ingyen kávé vagy tea is jár, ha vesznek valamit az étteremben. 

Workshopok és rendezvények az áruházban

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szerveznek különféle programokat. A soroksári üzletben most például sütinyalókát lehet készíteni, Budaörsön pedig a Peták workshop keretében alkotó foglalkozásokat tartanak a kicsiknek.

 

 

 

 

Kár, hogy ez utóbbira mi nem ülhetünk be, mert 12 év a felső korhatár, de a lakberendezés világában a nagyok is kiélhetik a kreatív ösztöneiket – ebben az IKEA szakértő tanácsadói segítenek személyes konzultáció során. Az aktuális rendezvényekről ide kattintva olvashatsz részletes információkat.

Ha valami elromlik, ingyen kicserélik

Ha kiválasztottad vágyad tárgyát, de az hazaszállítás vagy összeszerelés közben eltörik, 14 napon belül ingyen kicserélik neked – ez a “Hoppá, valami baj történt?” termékcsere.

Attól függően, hogy az egész termék, vagy csak egy része sérült, jóváíró kártyával, illetve alkatrésszel kompenzálnak. Fontos, hogy a szolgáltatás csak akkor él, ha a vásárlás során használtad a Family kártyád, de hamarosan kiderül, hogy ezt különben sem érdemes elmulasztani. A hoppás csere kereteinek pontos feltételeit azért nem árt megnézni, bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz a szolgáltatásról.

Közösségi programok

“Globálisan gondolkodunk, helyben cselekszünk” – olvasható az IKEA oldalán, és ők az ilyesmivel nem viccelnek. Van például egy alapítványuk, amely játékfigura kampánya segítségével rászoruló gyerekek iskolakezdését támogatja.

 

 

 

 

De érdemes megemlíteni a cég és a WWF (Természetvédelmi Világalap), vagy az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) együttműködését is. Az emberek helyzetén nem csupán globális szinten igyekeznek javítani: a Family klub tagjai számára lehetőség nyílik társadalmi és környezeti felelősségvállalással kapcsolatos mindenféle regionális tevékenységekben való közreműködésre

Digitális nyugta

Ez a másik dolog, ami miatt fokozottan ajánlott használni a Family kártyát fizetésnél. Ebben az esetben ugyanis az IKEA Family profilodban online rögzítik a vásárlásodat, vagyis nincs szükség blokkra.

Ez nemcsak a fent taglalt csere miatt lehet fontos, hanem azért, mert sok termékre kifejezetten hosszú távú garancia vonatkozik, egyes konyhák esetében például akár 25 év.

Születésnapi ajándék gyerekeknek

A Family profilodban megadhatod a gyerekeid adatait is. Ez miért jó?

Azért, mert így 12 éves korukig az IKEA is megajándékozza őket meglepetésekkel. Azért a többes szám, mert kapnak sütit, pólót, és még Peták gyerekpénzt is, amivel aztán vásárolhatnak maguknak egy évente kétszer változó termékcsoportból. Peták pénzt mellesleg a gyerekprogramokon is lehet gyűjteni.

Digitális IKEA Family kártya

Fotó: Kiyoshi Ota/Bloomberg via Getty Images

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban fontos megjegyezni, hogy az IKEA Family kártyának létezik elektronikus változata is.

Tehát ha augusztusban folytatnád a műanyagmentes júliust, akkor is lehet Family kártyád, meg akkor is, ha már nem fér el a pénztárcádban a rengeteg plasztiklap.

És a dolog elég egyszerűen, e-mailben elmentett kártyával, illetve QR-kóddal működik.

Keresés az oldalon