Otthon 2019. szeptember 05.

10 szép őszi dekoráció a lakásba

Laura Otthon 2019. szeptember 05.
Hangolódnál az őszre, és az otthonodat is kicsinosítanád ennek fényében? Mutatunk tíz apróságot, amik rögtön meghozzák a ropogós falevelek és faágak, a hűvös idő elől menekítő, megnyugtató melegséget árasztják magukból.

Sokaknak kifejezetten az ősz a kedvenc évszakuk, például azoknak, akik ilyenkor utaznak el búvárkodni, vagy akik odavannak a sárga-vörös-barna falevelek színvilágáért és a tökfaragásért.  Szeretnéd te is egy kicsit ősziesebbé tenni az otthonodat? Mutatunk pár jó cuccot.

Asztalra való díszek

 

Természetesen a legalapvetőbb őszi dekor a klasszikus, vintage stílusú kosárka (1), amiben vadgesztenye, makk, tök, toboz és más őszi termések, falevelek díszelegnek. 25 x 18 centiméteres, vagyis nem hatalmas; épp elég jó a mérete ahhoz, hogy egy asztalra tehesd. Érdemes lehet akár többet is venni belőle, és a lakás különböző pontjain elhelyezni.

Egy alumíniumból készült, aranyszínű falevél-dekorációt (2) is mutatunk, ami szó szoros értelemben vett dísz, tehát nincs funkciója az őszi hangulat árasztásán túl. A sötétebb színű alapon látványosan feltűnik, de egy fehér terítőt is csodásan bearanyoz. Mérete: 13.5 x 15 x 1.5 cm.

Kedveled az aranyszínű dekorációkat? Mit szólsz ehhez a pálmalevél formájú tálhoz (3)?

Akár gyümölcsöket, akár cukorkát kínál – de ékszerektől kezdve dekorkavicsokon keresztül őszi dísztökökig más egyebet is rakhatsz rá -, mindenhogy egyedi és őszies látványt nyújt.

Nagyobb étkezőasztalok közepén igazán szépen érvényesül. Vasból készült, a súlya 300 gramm. Méretei: 55 x 2 x 18 cm (hossz x magasság x szélesség)

Ősszel terem a finom szőlő, a körte, vagy épp a szilva. Ezekből az őszi gyümölcsökből már önmagában gyönyörű szép asztaldekorációt lehet összerakni, hát még, ha egy csinos tálba teszed őket! Ez az alumínium ezüst tál (4) az őszi estéken megrakott tűz lángjait, vagy akár a kopaszodó faágakat idézi különleges kialakításával. Bármelyik asztalon, vagy akár egy polcon, komódon is jól mutat. Mérete: 45 x 10 cm.

Ha szereted mécsesekkel emelni a lakásod – vagy teraszod, kerted – melengető hangulatát, akkor az átlátszó, sárga színű üveg mécsestartóval (5) nagyszerűen ráerősíthetsz erre. Hiszen a sárguló falevelek színét idézik, s mivel a sárga meleg szín, így garantált, hogy kedves és otthonos hangulatot árasztanak magukból, bármelyik asztalra is teszed le őket.

Érdemes 11 és 14 centi magasságút is rendelned, a különböző méretekkel még jobban mutatnak majd.

Az átmérőjük 9 cm.

Falra, földre is tehető vagy akasztós díszek

 

Hogy tetszik ez a leveles fali dekoráció (1)? Mi egyből a szívünkbe zártuk. Nemcsak azért, mert a négy különböző méretű levelet más-más – és szerintünk csodaszép – mintázattal látták el, hanem a színviláguk miatt is: a zöld és az arany kombinációja egy végtelenül megnyugtató, natúr hatást kelt, ami ugyanakkor nagyon elegáns is. A levelek fémből vannak, a keret fából. Méretek: 75 x 29 x 2 cm (magasság x szélesség x mélység).

Szuper ajándéktipp, épp azért, mert nem gigantikus; könnyen elhelyezhető akár a falon, akár modern stílusban a falnak támasztva, például egy polc vagy kandalló tetején.

Gyönyörű szép, fekete fém gyertyatartót (2) is a figyelmedbe ajánlunk, aminek falán keresztül-kasul futnak az őszi faágak sűrűjére emlékeztető minták, amik varázslatos látványvilágot vetítenek a falra, miután meggyújtott mécsest vagy gyertyát teszel bele (ezért ha van rá lehetőség, érdemes sarokba, falhoz közel elhelyezni). Egyszerre elegáns és régies – ajándékba is nagyon jó! Mérete: 12 x 12 x 20 cm (hossz x magasság x szélesség).

Ha a minél természetesebb alapanyagok szerelmese vagy, akkor egyértelmű, hogy fából készült dekorációkat keresel őszre. Ez a fakeretes, gallyakkal kirakott lámpás (3) olyan naturális, mégis olyan szép, hogy bárki, aki belép a lakásodba és meglátja, biztosan nem hagyja majd szó nélkül.

És akkor még nem is beszéltünk arról, milyen csodaszép mintázatot vetít maga köré, miután beletetted az égő gyertyát!

Ne aggódj, a gallyak nem kapnak lángra, hisz üveglapok védik őket. Külön hangulata van a lámpás tetejére rögzített kötélnek, amivel fel is akaszthatod, például a teraszod mennyezetére. De könnyedén le is veheted róla a kötelet: egyszerűen, a földre vagy asztalra rakva is csodásan mutat majd. A félkilós termék méretei: 14 x 18 x 14 cm (hossz x magasság x szélesség).

A fekete fém gyertyatartónak van lámpás-változata is (4), amit egyaránt tehetsz asztalra, párkányra, a terasz szélére, de fel is akaszthatod. Ez is ugyanazzal a szép, faágas mintázattal rajzol táncoló vonalakat a faladra. Tipp: vegyél ilyet is, és gyertyatartót is! Együtt mutatnak csak igazán jól!

Mivel tesszük még egyenlővé az őszt a lehulló faleveleken és az őszi gyümölcsökön túl? Hát a szüreteléssel és az egyik őszi gyümölcs áldásos gyermekével, a finom borral!

Borkedvelő vagy, vagy borkedvelő ismerősnek keresel őszi ajándékot?

Akkor íme egy mutatós bortartó kosár (5)! Nem, nem szőlő formájú, mert az nagyon sablonos lenne. Inkább körte! Aranyozott, lakkozott fém, amibe keresztbe fektethetőek a borosüvegek. Borítékolhatóan jól fog mutatni! Méretek: 58 x 18 x 42 cm (hossz x vastagság x szélesség). Súlya: 4 kg. Csak beltérben használható!

Keresés az oldalon