Poggyászban felejtett kutyát találtak a reptéri átvizsgálás során

Pitz Dániel
A wisconsini repülőtéren egy csomag röntgenes átvizsgálása során vették észre a táskában fekvő állatot.

Fűrészfej, pillangókés és bicska is volt annak az utasnak a táskájában, aki nemrég csupa veszélyes tárgyat próbált poggyászában felvinni a repülőgépre. A csomag tartalma a New York-i LaGuardia repülőtér dolgozóit is ledöbbentette. 

A wisconsini repülőtéren talán ennél is jobban meglepődtek az ellenőrzőponton, amikor az egyik táskában egy kutyát vettek észre – számolt be az esetről a CNN.

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) Twitteren számolt be a furcsa esetről, ahol azt írták, hogy a négylábú kedvencet véletlenül küldték a röntgenes átvizsgálóba a madisoni reptéren. Egyben felhívják arra is a figyelmet, hogy ha valaki a négylábújával utazik, előzetesen értesítse a légitársaságot.

A TSA az eset után egy videót is megosztott, amiben bemutatja, hogy hogyan kell a házi kedvenccel az ellenőrző ponton áthaladni. Ebben az látható, ahogy az utas kiszedi a macskáját a hordozótáskából, mielőtt azt felhelyezi a röntgenes átvizsgáló futószalagjára. Miután áthaladtak a vizsgálókapun, visszahelyezi az állatot visszateszi a hordozótáskába.

A hatóságnak nem először találtak élő állatot az átvizsgált csomagokban. November elején vélhetően véletlenül bújt egy macska az egyik üvegekkel, borospoharakkal és egy pár papuccsal megpakolt bőröndbe.

Szerencsére a New York-i John F. Kennedy repülőtéren a röntgenes átvizsgálás során őt is kiszúrták és kimenekítették a csomagból.  A TSA által közzétett kép szerint a macskának azóta igen jó sorsa van. Hálaadáskor ő is helyet kapott az ünnepi asztalnál, ahol bőséges fogást kapott egy pohár vörösborral.

Címlapkép: Getty Images