Belföld 2020. december 04.

Új menetrendet jelentett be a Volán és a MÁV az ország több részén

Fatima Belföld 2020. december 04.
A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányítása révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozásokat hoztak létre, melyek a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét javítják. Mutatjuk az új fejleményeket!

A MÁV és a Volánbusz összehangolja Eger térségének országos és regionális autóbuszjáratait a vasúti közlekedéssel, új járatokat indít és új, ütemes menetrendeket vezet be. December 13-tól az új menetrendek a korábbinál kedvezőbb és versenyképesebb szolgáltatást biztosítanak az utasok számára Eger és Gyöngyös vonzáskörzetében. A térségben történő változásokról részletesen ide kattintva tudsz tájékozódni. Emellett Zala megyében is jelentős menetrendi fejlesztések segítik a Volánbusz utasait. Szintén 2020. december 13-tól a közlekedési társaság Zalaegerszeg és Keszthely között új, egyenletes eljutási lehetőséget biztosító autóbuszmenetrendet vezet be, mellyel jobban tervezhetővé válnak az utazások – erről itt tudhatsz meg részleteket.

Fotó: Volánbusz

Szeged, Makó és Maroslele térségében, a közösségi közlekedés versenyképességének javítása érdekében új menetrend lép életbe december 13-tól, ez elsősorban a Makó–Kiszombor–Ferencszállás–Klárafalva–Deszk–Szeged, valamint a Makó–Apátfalva–Magyarcsanád–Nagylak autóbuszvonalak mentén fekvő településeket fogja érinteni. A változásokról részletesen itt tájékozódhatsz.

Végül, de nem utolsó sorban a regionális autóbusz-közlekedésben tervezett változtatások hatására számos viszonylaton a jelenleginél egyenletesebb kínálatot biztosító ütemes autóbuszmenetrendek lépnek életbe, több közvetlen kapcsolat jön létre a kistérségek között, részben az InterCity-, részben a személyvonatokhoz hangolt autóbuszmenetrendekkel rendszeressé válik a vasúti csatlakozás Mezőkövesden és Mezőkeresztes-Mezőnyárád vasútállomáson, a nagyobb forgalmú vonalakon pedig több járat közlekedik az esti és hétvégi időszakban, ezzel is javítva a térségben élők mobilitási lehetőségeit. Sátoraljaújhely térségében is egyenletesebb kínálatot biztosító autóbuszmenetrend, rendszeres vasúti csatlakozások, új járatok segítik az utasokat. Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen egyes új, vonatokhoz csatlakozó járatok csak az utazási igény jelentkezése esetén indulnak el. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azt itt tudod megnézni.

Keresés az oldalon