Virtuális karácsonyi sétát tehetünk szerte a világban az otthon melegéből

Fatima
A "Tab with A view: Christmas edition" néven futó kiegészítő lehetővé teszi, hogy a böngészőből átélhessük a világ legszebb karácsonyi sétáit.

Itt a karácsonyi szezon, ám a járványhelyzet miatt az emberek arra kényszerülnek, hogy a megszokott hanyományaikat új, biztonságos formában éljék meg. Ennek következtében a karácsonyi vásárokra, esti hangulatos sétákra is rendhagyó megoldásokat kellett találni: egyes műszaki szakértők összefogtak, hogy a Google Chrome és a Microsoft Edge kiterjesztésével lehetővé tegyék a felhasználók számára, hogy feltöltsék és böngészhessenek a világ legszebb karácsonyi sétáiban – írja a Lonely Planet.

Illusztráció: Getty Images

A Tab with: A view Christmas edition néven futó kiegészítő lehetővé teszi, hogy a használók a böngészőből élhessék át a világ legszebb karácsonyi sétáit. Gyönyörű látványosságokkal és hangokkal próbálják jobb kedvre deríteni azokat, akik a négy fal között ragadtak azáltal, hogy nézhetik a mások által beküldött különböző jeleneteket. Virtuálisan túrázhatnak, miközben meglátogathatnak több ezer gyönyörű helyet, bárt, éttermet és szállodát.

Vannak drónok által készített képek és videók, valamint virtuális túrák.

“Sokunkhoz hasonlóan én is szerettem a világ körüli utazásokat, de sajnos a COVID-19 leállította a világot. Létrehoztam a Tab With a View lapot, hogy az emberek megtapasztalhassák a gyönyörű világot. Őszintén hiszem, hogy ezekben a nehéz időkben – különösen az utazásra vágyók számára – a Tab with View lehetőséget nyújt izgalmas felfedezésekre az otthon rekedteknek, különösen azoknak, akiknek le kellett mondaniuk az utazási terveiket, külön lesznek a barátaiktól és a családjuktól az ünnepi szezonban”- mondta Rahul Sharma, a Tab With a View alapítója.