Világ 2020. február 14.

Valentin-nap a világ egyik legszárazabb helyén

Balázs Világ 2020. február 14.
Az Atacama-sivatagba egy VistaJet nevű légitársaság szervez luxusutazásokat. A magánrepülőket üzemeltető cég Dél-Amerika különböző, teljesen egyedi pontjaira juttat el bennünket, ha áldozunk rá. Séta a marsbéli vidéken, borkóstoló Argentína legmagasabban fekvő borászatában. Mindezt Valentin-nap alkalmából!

A VistaJet légitársaság a nevében hordozza küldetését: apró, de a luxus legmagasabb fokát kínáló jetekkel hordja körbe a bolygón az embereket. Legfőképp azokat, akik áldoznak rá, hogy eljussanak olyan kivételes helyekre, melyekről mások álmodni sem mernek. Valentin nap közeledtével be is indulnak a motorok.

Földi Marstúra

Például az Atacama-sivatag irányába. A hideg sivatagok közé sorolt Atacama a világ egyik legszárazabb vidéke. Mivel két nyugat és kelet felől is hegyek ölelik körül, alig pár milliméter csapadék áztatja a homokos, kavicsos talajt.

Hogy a romantikából táplálkozó Valentin-nap idején mégis miért ide szállít utasokat a VistaJet? Az egészen szélsőséges időjárás szédítő tájat varázsolt a Csendes óceán partjára, olyan ez a vidék, mintha a Marson sétálgatnánk. A túra a „végtelen ég” nevet viseli.

Atacama sivatag, Chile (Forrás: Gettyimages)

Vagy autóznánk, ugyanis a társaság négykerék-meghajtású kocsit is ad alánk, hogy furikázzunk a Hold völgyében. Az éjszakák a hírek szerint lenyűgözőek errefelé, milliónyi csillag ragyogja be az eget, az idő tökéletesen tiszta, egyetlen felhő sem takarja az eget a rettentő szárazság miatt.

Ha az ember mégis megunná a vidéket, a gép azonnal viszi tovább Argentína felé, ahol az ország legmagasabban fekvő borászatát lehet felkeresni (Cheval des Andes). A helyszínen lóháton is van lehetőség mozogni.

Ha még ez sem lenne elég, irány vissza Chilébe, ahol a több ezer méter magas hegyek között fekvő Viña Vik nevű borászat várja az érdeklődőket.

Nem olcsó

Aki úgy dönt, hogy hajlandó mélyen belenyúlni a pénztárcájába egy ilyen luxuskirándulás kedvéért, annak a végtelen ég túra 40 ezer dollártól (kb. 11 millió forinttól) indul.

 

(Via)

Keresés az oldalon