Világ 2021. július 24.

Újabb országba utazhatunk védettségi igazolvánnyal

Startlap Utazás Világ 2021. július 24.
A magyar külügyminiszter személyesen jelentette be a jó hírt közösségi oldalán.

Frissítés: A hivatalos üzbég tájékoztatás szerint az országba történő beutazás feltétele minden külföldi, így a magyar állampolgárok esetén is a 72 óránál nem régebben készült, negatív PCR-teszt. Ez az oltottsági igazolvánnyal rendelkezőkre is vonatkozik.

 

“A mai naptól szabadon utazhat Üzbegisztánba minden védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgár. Jó hírrel indul tehát a szombat” – olvasható a külügyminiszter posztjában, aki azt is jelzi, hogy sorrendben ez már a huszadik ország,

A hivatalos konzuli tájékoztatás oldalán ugyanakkor Üzbegisztánnal együtt az látható, hogy 19 országot kereshetnek fel hazánk fiai a kölcsönösség jegyében. Üzbegisztán felé ugyan nem sok magyar indul meg, illetve a távolságától már a Google térképe is fordul egy picit, amikor rákeresünk az útvonalterv keretében az országra.

De a megállapodás azt jelzi, hogy folyamatosan dolgozik a külügy azon, minél nagyobb legyen az elérhető államok listája minden magyar számára a védettségi igazolvánnyal. Jelenleg így néz ki a felsorolás:

 1. Albánia
 2. Bahrein
 3. Ciprus
 4. Cseh Köztársaság
 5. Észak-Macedón Köztársaság
 6. Georgia
 7. Horvátország
 8. Kazah Köztársaság
 9. Marokkó
 10. Moldova
 11. Mongólia
 12. Montenegró
 13. San Marino
 14. Szerb Köztársaság
 15. Szlovákia
 16. Szlovénia
 17. Törökország
 18. Ukrajna
 19. Üzbegisztán

 

Hogy ki tévedhet a 19 avagy a 20 kérdésében, azt még nem sikerült kiderítenünk.

Keresés az oldalon