Belföld 2021. április 20.

A turizmus jelentős részét a SZÉP-kártya tartotta életben tavaly

Fatima Belföld 2021. április 20.
2020-ban szálláshelyre gyakorlatilag annyit költöttünk el, mint 2019-ben, annak ellenére, hogy hónapokig zárva voltak a szállodák.

Nemrég jó hírt kaptak a SZÉP kártyások, miszerint átmenetileg van lehetőség az alszámlák közti átjárhatóságra, így december 31-ig bármelyik alszámláról lehet költeni bármilyen, a SZÉP-kártya által engedélyezett célra. Lovas Judit közgazdász, az Azenpenzem.hu szerkesztője az ATV Start című műsorában arról beszélt: maga a rendelet az év végéig szól, de ezeket az összegeket egyébként bármeddig fel lehet használni, de mindet a maga helyén. Viszont ha például vendéglátás zsebből szeretne valaki szállásra költeni, vagy éppen fordítva, azt az év végéig teheti meg.

Hozzátette: tavaly szálláshelyre gyakorlatilag annyit költöttünk el a Széchenyi Pihenő Kártyákról, mint 2019-ben, annak ellenére, hogy a szállodák hónapokig zárva tartottak.

2019-ben erre a célra 30 milliárd forint ment el, tavaly pedig 29 milliárd – úgy fogalmazott: tavaly a turizmus jelentős részét a SZÉP-kártya tartotta életben – írja az ATV. Lovas Judit járvány miatti hitelmoratóriummal kapcsolatban is beszélt, többek közt elmondta: ebbe bármikor be lehet lépni, ahogyan bármikor ki is lehet lépni.

 

Keresés az oldalon