Itthon 2020. január 22.

Top balatoni hotelek előfoglalási kedvezménnyel

Szponzorált tartalom Itthon 2020. január 22.
Hiába gázolunk még szügyig a télben, a balatoni nyaralás tervezését érdemes már ilyentájt elkezdeni, hogy még válogatni tudjunk az ajánlatok között és ne legyünk kénytelenek beérni azokkal, amik maradtak.

A világ úgy van kialakítva, hogy statisztikailag az előrelátó, gondosan tervező embereket favorizálja, nekik nagyobb eséllyel fognak összejönni a dolgaik és a legtöbbször kevesebb erőforrást is kell ezekre áldozniuk (pénzben, időben, energiában), mint azoknak, akik az utolsó pillanatban próbálnak elintézni mindent.

Persze mindenkinek van olyan sztorija, hogy egyszer a huszonnegyedik órában sikerült egy álomnyaralást összerántania, ám az ilyen történetekben a kulcsszó az egyszer. Ha folyamatosan a mázlifaktorra hagyatkozunk, akkor hosszú távon mérhetetlenül rosszabb lesz nekünk, mintha idejében elkezdenénk kitalálni, hogy mihez is akarunk kezdeni magunkkal nyaralás címszó alatt.

Ebben segít nekünk most a Szallas.hu csapata, akik összedobtak egy csokor Balaton-parti szállodát, ahol kedvezményesen foglalhatunk magunknak szobákat a nyárra, akár már ebben a pillanatban is.

Ezzel megspórolhatjuk a későbbi nagy adag idegeskedést és a betelt táblák láttán elharapózó frusztrációt.

Siófok

 

Ha a nyaralásunkat egy üdülővárosban akarjuk eltölteni, ahol ugyanúgy opció a békés tóparti köldöknézés, mint az esti buli, akkor Siófokot nem szabad kihagyni. A déli part legpezsgőbb, legnagyobb forgalmat lebonyolító, éttermektől és szórakozóhelyektől hemzsegő ékköve ez a város. Ha netalántán az ott töltött idő alatt el tudunk szakadni a strand-étterem-szálloda-parti négyszögtől, nem árt járni egyet magában a városban is, hiszen Siófok már a 19. században is jelentős üdülőhelynek minősült és múltunk több szereplőjének állt itt villája, melyek közül néhány még ma is megtekinthető.

Balaton
Siófok (Forrás: iStock)

Ilyen például a Jókai-, a Karinthy- és a Horthy-villa. Siófokon született továbbá az operettszerző Kálmán Imre, akinek a szülőházát múzeummá alakították át.

Kálmánt a műfaj rajongói leginkább a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő című művei miatt jegyzik. A kevésbé konzervatív kultúrakedvelők pedig megtekinthetik Siófok egyik legmenőbb látványosságát, a víztornyot, melynek tetejéről lélegzetelállító balatoni panorámában gyönyörködhetnek, vagy esetleg bemehetnek az ötletes turistafogónak bizonyult fordított házba. Ez egy teljesen berendezett, feje tetejére állított épület, amelyben megtapasztalhatjuk a denevérperspektívát.

CE Plaza Hotel Siófok ****

Csendes, zöld környezetben biztosítja a kikapcsolódást a belvárosban, könnyű sétára a vízparttól.

Hirdetés

 

Balatonfüred

 

Ha sürgésforgásról beszélünk, meg a strandolás és a bulizás összeegyeztetéséről, akkor Balatonfüred méltó párja lehet Siófoknak. Sokak szerint a Balatonfelvidék minden szempontból királyabb környék, mint a déli part. Tényleg. Ezt már a reformkorban is így gondolhatták, elvégre nem véletlenül volt nagyon sokáig Balatonfüred az ország krémjének kedvenc Balaton-parti nyaralóhelye.

Balaton
Balatonfüred (Forrás: iStock)

Jókai Mór, Kiss Ernő későbbi honvédtábornok, Kossuth Lajos, Széchenyi István, illetve édesapja Széchényi Ferenc, Wesselényi báró, Deák Ferenc, Berzsenyi Dániel mind megfordultak itt és számos szép villát hagytak maguk után, melyek egy része még ma is megtekinthető.

A reformkort követő viharos évszázadok ellenére Balatonfüred ma is az ország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi központja, ahol a múlton való merengés mellett remek vitorlázós, evős-ivós, vízparton lazulós programokban lehet részünk, feltéve, ha időben foglalunk szállást.

Hotel Marina Balatonfüred ***

All inclusive ellátás közvetlenül a Balaton partján. Gyerekeknek 6 éves korig ingyenes.

Hirdetés

 

Keszthely

 

Keszthelynek van valami különös bája, amit csak azok tudnak érzékletesen leírni, akik már megfordultak ott. Bár az utóbbi időben némiképp elhomályosítja a szomszédságában gyógyfürdőivel a turisztikai élvonalba került Hévíz, ám Zala megye balatoni csücskét mégsem lenne értelme elhanyagolnunk miatta.

Balaton
Keszthely, Festetics kastély (Forrás: iStock)

A színes kulturális programok és fesztiválsorozatok önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy csak szuperlatívuszokban beszélhessünk erről a kisvárosról és akkor még nem ejtettünk szót a Festetics-kastélyról, illetve a nem tolakodó, semennyire sem hivalkodó, de azért mégis létező éjszakai életéről.

Keszthelyen mindenki megtalálhatja a számítását, függetlenül attól, hogy kikapcsolódni, kulturálódni, vagy csak önfeledten szórakozni érkezik ide.

Tokajer Wellness Panzió Keszthely

Keszthely zöldövezetében, a Balatontól 100 méterre, 3 saját medencével és számos szolgáltatással.

Hirdetés

 

Alsóörs

 

Ez az északi parti falu szinte fel sem került volna a komolyabb idegenforgalmi célpontok térképére, ha nincs az ismert motorosfesztivál, viszont a hype jót tett a községnek és éltek is vele. Olyannyira, hogy a strandja az északi part egyik legkedveltebb fürdőzőhelyévé vált.

Balaton
Az eredeti formájában újraépített Kisfaludy lapátkerekes gőzhajó az alsóörsi kikötőben.
MTI Fotó: Varga György

Persze itt senki ne számítson nagyvárosi, de még kisvárosi pörgésre sem, leginkább azok fogják itt jól érezni magukat, akiknek feltett szándékuk a kikapcsolás és a nyüzsi elől való elvonulás.

Remek túrázási lehetőségeket is találhatunk itt, ha kedvünk tartja, mindenképp menjünk fel a falu határában található Somlyó-hegyre és az ott épült kilátóból gyönyörködjünk egyet a vidékben.

Laroba Wellness Hotel Alsóörs ***

Frissen felújított családbarát szálloda, hangulatos wellnesszel, a strandtól 200 méterre.

Hirdetés

 

Balatonmáriafürdő

 

A pályafutását Festetics uradalomként kezdő kis község mára a déli part egyik vonzó kis nyaralóhelye lett, mely kis mérete ellenére jelentős számú turistát képes befogadni. Ugyan előfordulnak itt is szórakozóhelyek, ám érdemes itt is inkább az alsóörsi mintát követve a pihenésre, esetleg a túrázásra fókuszálni.

Balaton
Vadkacsák a Balatonban napfelkeltekor Balatonmáriafürdőnél.
MTI/Varga György

Például remek program lehet innen áthajózni Badacsonyba és ott módjával és mértékkel ugyan, de némiképp mégis megmerítkezni a helyi borkultúrában.

Ha már hajózunk, Szigliget sincs innen nagyon messze, ahol még egy várat is megnézhetünk, már ha van lábunk a túrázáshoz és nem csak pihengetni szándékozunk.

Port Panzió Balatonmáriafürdő

Panorámás panzió a kikötőben a szabadstrand területén, fűtött medencével.

Hirdetés

 

Balatonalmádi

 

Balatonfüred mellett Balatonalmádi a másik nagy népszerűségnek örvendő Veszprém megyei üdülőhely. Itt tulajdonképpen ugyanúgy hozzáférünk mindenhez, mint Füreden, csak valamivel fékezettebb habzással.

Ha már a városban járunk és szeretünk túrázni is, érdemes tenni egy kört a Vörös Homokkő Tanösvényen, melynek keretében megismerhetjük Balatonalmádit és Vörösberényt, valamint a környék természeti sajátosságait is.

Errefelé bányászták a vöröshomokkövet is, amit a települések épületeiben sokszor felhasználtak, de innen valók a veszprémi kórház mellett álló „vörös templom” kövei is.  A város strandja kellemes, az éttermekben nem fogunk csalódni és a szállások is hibátlanok.

Hotel Monopoly Balatonalmádi ***

Saját strand az északi parton, modern wellness részleg gőzkabinnal, szaunával, élménymedencével.

Hirdetés

Keresés az oldalon