Világ 2020. augusztus 13.

Idén már le kell mondani a thaiföldi utazásokról

Fatima Világ 2020. augusztus 13.
A koronavírusra való tekintettel 2021-ig valószínűleg nem fogadnak turistákat - csak az alábbi nagyon indokolt esetekben.

Thaiföld turisztikai iparága hatalmas. Az ország 2019-ben több mint 39 millió nemzetközi látogatót fogadott, akik hozzávetőlegesen 62 milliárd dollár hozzájárulást jelentettek az ország gazdaságához – ám a COVID-19 járvány miatt leállt a turizmus. Hatalmas veszteséget szenvedtek az idegenvezetők, a vendéglátók és az éttermek – nem is beszélve az utcai árusokról, a kiállításokról és a tuktuk sofőrökről. Szívesen visszatérnének a munkájukhoz, ám az ország vezetése óvatos – írja a Lonely Planet.

Nem sokan mehetnek az országba

Július 1-jétől megszüntették a Thaiföldre érkező és onnan induló nemzetközi kereskedelmi járatok tilalmát, de az országba belépésre engedélyezett emberek listája rövid. A Thaiföldi Idegenforgalmi Hivatal (TAT) vezetőjének helyettese, Chattan Kunjara Na Ayudhya, a héten egy webináriumon azt mondta: valószínű, hogy a turizmus 2021-ig nem folytatódik. A karácsonyi időszak, ami általában a főszezon, veszélyben van. Még a 2021-es kínai újévre gondolni is szörnyű – közölte, hozzátéve: mivel a kormány nagyon óvatos, így az időpont is kétséges, bizonytalan.

thaiföldi nyaralás
Fotó: Getty Images

A nem thaiföldieknek július 1-jétől engedélyezték az országba való belépést abban az esetben, ha hallgatók, munkavállalási engedéllyel rendelkeznek, orvosi célból érkeztek és a thai állampolgárral házasok. Ezeknek a látogatóknak előzetesen kérelmezniük kell a látogatási engedélyt, bizonyítaniuk kell, hogy nem COVID-19-fertőzöttek, emellett érkezéskor kéthetes karanténban kell lenniük, és a belföldi utazásaik is korlátozódhatnak. Kezdetben naponta legfeljebb 200 ember léphet be az országba.

Újbóli nyitás

A thaiföldi idegenforgalmi szolgáltatók az újbóli megnyitást szorgalmazzák, egy biztonságos és zárt tervet javasolnak, amely lehetővé tenné, hogy kis számú látogató alacsony kockázatú országból beléphessen a Thaiföldre, és a szigeteken tartózkodhasson kijelölt szállodákban, mint Phuket vagy Koh Samui. Bár tervek és javaslatok vannak, ki tudja, mikor és mi valósul meg belőle. A TAT szerint: “A bizonytalanság egyik kulcsfontosságú tényezője az, hogy a helyzet gyorsan változhat az említett forráspiacokon egy második hullám esetén. A tisztviselők nem akarnak kockáztatni.”

Amikor a nemzetközi turisták végre be tudnak lépni Thaiföldre, akkor valószínűleg ugyanazok a sürgősségi rendelet szabályok és pandémiás protokollok vonatkoznak rájuk, amelyek hónapok óta működnek. Ezek magukban foglalják

a kötelező hőmérsékleti ellenőrzéseket olyan helyszíneken, mint például éttermek és bevásárlóközpontok, védőtávolság betartását az üzletekben, éttermekben és a standokon, valamint ajánlott bejelentkezést a ThaiChana, a COVID-19 nyomkövető alkalmazás segítségével.

Nem meglepő, hogy ezek a szabályok kiterjednek Thaiföld legendás éjszakai életére is: a bárokat, karaoke klubokat és masszázsszalonokat újból megnyithatták, de kötelesek öt embernél kisebb csoportokban fogadni őket és tilos a hangzavar okozása, tömeg feltorlódása.

Keresés az oldalon