Újabb célpontok várják a turistákat Thaiföldön

Fatima
Bővült a Sandbox program keretein belül látogatható thaiföldi desztinációk száma: január 11-től Phuket mellett Krabira, Phang Nga-ra és Surat Thani-ra (Ko Samui, Ko Pha-ngan, Ko Tao) is fogadja a turistákat.

A kétszer beoltott utazóknak az említett négy thaiföldi helyszínen nem kell karanténba vonulniuk, feltéve, hogy legalább egy hetet ezeken a célpontokon töltenek. Nagy szükség volt az újabb három célpont megnyitására, amivel Phuketnek szeretnének némi fellélegzést biztosítani a thai hatóságok, ahol az újévi ünnepségek után országos szinten is kiemelkedő mértékben futottak fel az esetszámok, és most karanténhotel-kapacitások bővítésén fáradoznak – írja a TurizmusOnline.

Lamai Beach Ko Samui, Thaiföld / Fotó: Andrew Woodley/Education Images/Universal Images Group via Getty Images

A Sandbox mellett a szélesebb körű karanténmentes Test & Go program is érvényben volt az elmúlt két hónapban, 350 000 látogatót vonzott. A beutazótól csak egy negatív PCR tesztet vártak el indulás előtt, majd a tartózkodás 5-6. napján újabb negatív tesztet produkálniuk egy a kormány által kijelölt hivatalos helyszínen. A múlt héten azonban felfüggesztették ezt a programot, hogy megelőzzék a vírus gyors terjedését.