Mégsem kell oltási igazolás annak, aki Thaiföldre utazik

Pitz Dániel
Thaiföld hétfőn visszavonta a múlt hétvégén bejelentett szabályt, amely szerint csak a koronavírus elleni oltásról szóló igazolással lehetett volna beutazni az országba.

Anutin Csarnvirakul thaiföldi egészségügyi miniszter szerint az oltási igazolások bemutatása kényelmetlenséget jelentett a látogatók számára, ezért a szakértők véleményét figyelembe véve úgy döntöttek, hogy ez szükségtelen, mivel elegendő oltást adtak már be világszerte – közölte az MTI.

Egy fiatal pár maszkban várakozik a repülőtéren
Fotó: Getty Images

A miniszter elmondta, hogy az oltatlanok is korlátozás nélkül léphetnek be az országba.

Thaiföld Ázsia egyik legnépszerűbb turistacélpontja, csak novemberben 1,75 millió látogatót regisztráltak. A miniszter elmondta, hogy az ország a korábbi 5 milliós becsléssel szemben, 7-10 millió kínai turistára számít.

A thaiföldi idegenforgalmi hatóság szerint tavaly a külföldi látogatók száma meghaladta a 11,5 milliót, ez ugyanakkor még mindig messze elmarad a járvány előtti utolsó év 40 milliós rekordjától.

Akkor a külföldi turisták összesen 1,91 ezermilliárd thai bahtot, azaz mintegy 21,2 ezermilliárd forint költöttek el az országban.

Thaiföld viszont továbbra is megköveteli a külföldi turistáktól, hogy megfelelő egészségbiztosítással rendelkezzenek, ha olyan országba utaznak tovább, amelyik beutazás előtt negatív koronavírus-tesztet követel meg a látogatóktól.