Belföld 2021. április 23.

Ekkor nyithatnak a fürdők

Fatima Belföld 2021. április 23.
A nyitással kapcsolatos részletszabályokról még nem igazán hallani, egy potenciális dátum azonban már van.

Az átoltottak száma elérte a 3,5 milliót, így szombaton, azaz április 24-én nyithatnak a teraszok, amelyek este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig este 11-kor kezdődik. A korlátozások oldásának következő lépése 4 millió beoltott után következik – ezt jövő hét közepére teszik, várhatóan szerdára vagy csütörtökre (április 28-29.). Ezután a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyitják a szolgáltatások széles körét, például:

– színházak

– tánc- és zeneművészeti események

– cirkuszok

– mozik

– edző- és fitnesztermek

– uszodák, közfürdők

– jégpályák

– állatparkok, vadasparkok

– kalandparkok, vidámparkok

– játszóházak

– múzeumok

– könyvtárak

– sportesemények

A listán szerepelnek az uszodák, közfürdők – tehát várhatóan már jövő hét közepétől nyithatnak. Ettől függetlenül azért érdemes belekalkulálni, hogy nem feltétlenül fog minden fürdő kinyitni a megjelölt időpontban. 

A kép csak illusztráció / Getty Images

A tavalyi tapasztalatok után legalább kettő – vagy még több – hét kell az újranyitáshoz, de azért akadnak olyanok, melyek fürgébbek lehetnek ennél – írja a TermálOnline. A részletszabályok még kérdésesek: más országokban például csak a szabadtéri medencék nyithatnak, itthon még nincs hír erről. Az is elgondolkodtató, hogy lesz-e valami korlátozás a gyógyvizes medencékre vonatkozóan, tavaly ugyanis ezeket nem lehetett első körben megnyitni. 

Keresés az oldalon